Skip to main content
  • alt
  • 22.12.2014.

10 novaka elektronike u 2015. vol 1

Glazbena scena promijenjivi je uzburkani ocean s nekoliko legendarnih otoka koji stoje nepromijenjeni usred nevere.

 
No kako plima i oseka igraju svoju igru tako i povlačenje oceana otkriva nove otoke na kojima možemo odmoriti uz svježe zvukove i neistražene glazbene puteljke.
 
Svaka nova godina nosi sa sobom i nove sposobne mlade ljude koji imaju toliko toga za dati svijetu, koji u sebi nose note i trake koji će tek ugledati svoja izdanja u mjescima pred nama. 

alt

 
Eurosonic Norderslag najbolja je europska platforma na kojoj umjetnici u usponu mogu pokazati što sve mogu. Glazbenici hrle na njegove pozornice a karte se grabe još vruće iz tiska. Eurosonic Norderslag do sada je prema zvijezdanom statusu otisnuo mnoge mlade koji su se usudili podijeiti svoj talent sa svijetom i lansirao je karijere umjetnika popout  Aluna George, Buraka Som Sistema, C2C, Crystal Fighters, FM Belfast, Jungle, SKIP&DIE i The XX, a za vas smo odabrali desetku na kojoj vrijedi držati oko i koja će upravo svoj debi imati na Eurosonicu.

alt

 
Talijanski producent C.Crisci fokusira se na sampling plemena, bendova i pjevača s Afričkog kontinenta. Neobično dobar afričkim udaraljkama permeirani zvuk na suvremen način u sasvim pomaknutom eklektičnom izražaju.
Waveal je kolaboracija  nizozemaca Harma Coolena i Mrijna Scholtea Albersa. Spajanjem dvije različite pozadine , hip-hopa i housea stvaraju potpuno novi zvuk. Izlazak prvog albuma zakazan je za jesen 2015.
Hipnotički techno osvajača Baftine nagrade Olafura Arnaldsa i Janusa Ramusena koji zajedno stvaraju novi brand u kojem miješaju klasične piano akorde i himničke melodije koje nećete tako lako izbaciit iz glave.
Andreas Kleven Rasmussen aka Pandrea inspiriran je zvukovima svojih skanidinaskih prethodnika kao šro su Lindstrom and Todd Terje. Vokali i synthovi pomiješani sa naboljim houseom stvaraju duboke emocionalne trake.
Klarinet susreće elektroniku. Odvažni beat miješa se s snažnim vokalima i tekstovima preuzetim iz islandskih narodnih pjesama  19. st.
 
Priključite nam se i sutra kada otkrivamo drugu polovinu ove desetke. Do tada uživajte u ovim novim paletama zvuka. Potencijal revolucionarne promjene uvijek je u rukama mladih i kamoli sreće kada to znaju. Slušamo se sutra!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2