Skip to main content
  • alt
  • 17.04.2015.

Alexander Nut u tvrđavi Punta Christo

Kao jedna glava hidre koja vodi Eglo label i kao domaćin emisije za chill subotnja popodneva na Rinse FM-u Alexander Nut sve dublje gravira svoje ime na ploču elektronike.

 
Nut se proslavio sklonošću tome da se ne zamara previše žanrovskim odrednicama već samo traži zajedničku atmosferu i emociju kao nit na koju će nanizati odabrane trake iako svaka i dalje postoji kao zasebni entitet.
 
Sam za sebe kaže da je osoba od vibre, da rijetko planira i da slijedi vibraciju onoga što se trenutno događa pa ćete ga tako moći u Rinseovom studiju promatrati kao svojevrsno mesnato ogledalo generalne atmosfere. Ovisno koju subotu se uključite u priču moći ćete čuti sve od deep housea, soula i funka, preko londonskog grimea, garagea i bassom nakrcanog britanskog housea.

alt

 
Odrastajući uz Jimija Hendrixa i Curtisa Mayfielda i sam priznaje da su ga ovi ritmovi naučili da ne vidi podjele već samo glazbu od koje slaže svoju prizmu kasnonoćnih eklektičnih glazbenih fuzija.
 
Istu estetiku primjenjuje i u odabiru traka koje će se iscijediti s Egla i čini se da njegovu viziju dijeli i suvlasnik Floating Points. 
{youtube}60r0RLB1IMY{/youtube}
 
Našeg glazbenog akrobata redovno za pultom pozdravljaju klubske zvijeri poput FWD-a, Plastic Peoplea, Deviationa i Fabrica, a ovoga ljeta otvorene ruke, uši i srca ga čekaju i iza pulteva Outlooka.
 
U osvit rujna, jedne srijede kameni blokovi tvrđave Punta Christo poslužit će kao dom britanskoj vještini na velikom blow outu. Rekli bismo vam što da očekujete ali to se nikada ne zna, no ipak upade možeš zgrabiti od sada i putem naše stranice. Do tada jedna da te ufura u petak i uživaj!
 
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk