Skip to main content
  • alt
  • 4.06.2015.

Dva hrvatska festivala na popisu svjetskih 10 najboljih

Spoiler alert. Jedan od njih se nalazi na prvom mjestu. Nije li to sjajno?!

 
Zaista jest, jer pogledaš li koliko izbora je Resident Advisor imao kada je birao najbolje festivale u srpnju diljem plave kugle ne bi mogli biti ponosniji no što smo sada.
 
Na 8. mjestu zatekao se ludo ludo dobar festival koji je toliko dobar da čak ne treba ni imati nikakvog smisla izvan samog svog postojanja. Na lokaciji podno zvijezda i nadomak mora rasprostrtog Tisna Stop Making Sense se ne ljestvicu uvrstio svjim inzistiranjem na kvaliteti. Rizik svakog festivala je pohlepa za prodavanjem što većeg broja ulaznica što ponekad rezultira golemim gužvama koje bi ti mogle ostaviti mutne mrlje na inače prekrasnom iskustvu.

alt

 
SMS se koncentrirao na kvalitetan odabir nekoliko velikih imena koji će začiniti pet dana od 16. do 20. srpnja pa su se ove godine na lineupu od globalnih imena našli Jackmaster, DJ Koze, Skream, Levon Vincent, Anja Schneider, Martyn i Nick Höppner.
 
Slijedeći domaći festival odvija se na istom lokalitetu kao i prethodni i također nosi i njegovo ime. Radi se The Garden festivalu koji ove godine u 8 dana potpune i apsolutne eksplozije emocija i sjećanja od 1. do 8 srpnja zatvara knjigu u koju je deset godina pisao priče. Posljednji pozdrav za dekadu plesa prikladno je nazvan “Going out with a bang” i eksplodirat će na pozornicama, zabavama na brodovima i u klubu koji ima najbolje afrtere na obali, Barbarella’s. Na 8 dana naklona za kraj doći će između ostalih i Ben UFO, Tim Sweeney, Seth Troxler…

alt

 
U kojem smo se društvu velikih našli pogledajte na punom popisu svjetske top desetke za srpanj niže. Nadamo se da imate u džepu već upad za pokoji party naših festivala! Čeka nas dugo toplo i rasplesano ljeto.
 
 
10. The Bay Festival, 24. – 26. srpnja, Korzika
 
09. Audioriver, 24. – 26. srpnja, Poljska
 
08.  Stop Making Sense 16. – 20. srpnja, Hrvatska
 
07. Lovebox 17. – 18. srpnja, London, VB
 
06. The Peacock Society, 10. – 12. srpnja, Pariz, Francuska
 
05. rural, 18. -20. srpnja, Japan
 
04. Norbergfestival, 30. lipnja – 1. srpnja, Švedska
 
03. Freerotation, 10. – 13. srpnja, Wales, VB
 
02.  Melt!, 17. -19. srpnja, Njemačka
 
01. The Garden Festival, 1. – 8. srpnja, Hrvatska
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2