Skip to main content
  • david guetta
  • 30.04.2013.

EDM na Billboardovim nagradama

Američki je glazbeni tjednik Billboard najprije početkom ove godine uspostavio svoju prvu EDM ljestvicu, a ovih dana  je obznanio i tri nove kategorije unutar svojih godišnjih nagrada koje uključuju onu za najboljeg EDM izvođača, za najbolju EDM pjesmu i za najbolji EDM album.

Naslovna foto

david guetta

David Guetta, Deadmau5, Calvin Harris, Skrillex i Swedish House Mafia nominirani su za najboljeg EDM izvođača, a ujedno su i svi osim Harrisa nominirani za najbolji EDM album. U potonjoj je kategoriji Skrillex nominiran dvostruko – za „Bangarang“ i za „Scary Monsters & Nice Sprites“.

{youtube}YJVmu6yttiw{/youtube}

Škotski producent Harris ima dvije nominacije u kategoriji za najbolju EDM pjesmu – „Feel So Close“ i za suradnju s Florence Welch „Sweet Nothing“. „Titanium“ Guette i Sie, „Don’t You Worry Child'“ Swedish House Mafie i Josha Martiana, te globalna senzacija „Harlem Shake“ Amerikanca Baauera preostali su nominirani za najbolju EDM pjesmu.
 
{youtube}JRfuAukYTKg{/youtube}
 
Brojni EDM izvođači nominirani su i unutar dance kategorija, te je tako Guetta zaslužio nomninaciju za najbolju dance pjesmu za „Titanium“, a Guetti se u nominaciji za najbolji dance album pridružuju i Skrillex i Deadmau5. Sva trojica nominirana su i za najbolji dance album zajedno s još Calvinom Harrisom i Madonnom.
 
Da doznamo tko je što osvojio, morat ćemo se strpjeti do 19. svibnja kada se ceremonija dodjele Billboardovih nagrada održava u Las Vegasu.

 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2