Skip to main content
  • alt
  • 22.04.2015.

Europa dobiva svoj prvi techno muzej

Kada nešto dosegne dovoljnu visoku točku razvoja, jedan punktum u kojem je njegov utjecaj na društvo nezanemariv, vrijeme je za retrospektivu.

 
Baš ovo dogodit će se u njemačkom gradu Frankfurtu kada će 2017. službeno postati bogatija za MOMEM ili Muzej moderne elektroničke glazbe.

alt

 
Prvi glas o ovoj fantastičnoj ustanovi prolomio se na Musikmesseu u Frankfurtu. Na ovom najvećem sajmu glazbene opreme najavljeno je stvaranje jednog koherentnog muzeja koji će vas prošetati od embrionalne faze preko odrastanja i adolescencije, sada s punim pravom odraslog žanra.
 
U maniri interdisciplinarnog proučavanja fenomena pozabavit će se i kulturnim pečatom koji je sam techno ostavio na njemačkoj i globalnoj sceni i ponuditi vam i imerzivno iskustvo clubbinga.

alt

 
Začetnik projekta je ujedno i DJ i porducent koji je navodno prvi iskoristio riječ techno kako bi opisao ono što voliš još ranih 80-ih, Andreas Tomalla a.k.a. Talla2XLC. Uz interaktivne sadržaje i pogled unazad muzej će gledati i u svijetlu budućnost nudeći DJ radionice kako bi se znanje i vještina nastavili teleskopirati u budućnost.
 
Sam grad ustupiti će projektu prostor u sklopu Dječjeg muzeja, ali sa financijama će biti prepušteni sami sebi. No bez obzira na daljnju logistiku pozdravljamo projekt kojim se odaje počast golemom glazbeno-kulturnom pokretu techna. Europa je upravo postala mnogo bogatija!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2