Skip to main content
  • alt
  • 14.04.2014.

Legenda Detroita odlazi u mirovinu

Nakon dva deseljeća i više negoli uspješne producentske i DJ karijere, detroitski je veteran Terrence Dixon obznanio kako odlazi u mirovinu.

 
Dixon je svoj prvi EP, “Live In Detroit”, objavio prije točno 20 godina, 1994., na labelu Utensil, a iste je godine izdao i pod svojim slavnim aliasem Population One EP “Unknown Black Shapes” na legendarnome Metroplexu. Na sceni slovi kao jedan od začetnika minimal techna, uz Roberta Hooda i Juana Atkinsa, s time da je poznat po dodavanju deepa u izričaj miminal techna.
{youtube}snZ6frCp2cw{/youtube}
 
Svoj prvi album, “From The Far Future”, izdao je 2000. godine na Tresoru te odmah pokupio lovorike kritike i slušatelja, a o samom je albumu rekao kako njime odaje počast svojim prethodnicima tako što je elemente njihove glazbe inovirao pritom poštujući duh techna. Dvanaest godina kasnije izdao je nastavak tog albuma, “From The Far Future Pt. 2”, jedan od najboljih albuma te godine, a ujedno je pokrenuo i vlastiti label, Reduction, na kojem izdaje pod aliasem Population One. Dixon je u 20 godina karijere nanizao preko 30 izdanja s time da mu je posljednji album iz 2013. godine, “Badge Of Honour”, izašao na Cloneu, a koji donosi zvuk pravog Detroit techna kojem je Dixon ostao vjeran tijekom cijele svoje karijere.
{youtube}JdLskvQa91I{/youtube}
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2