Skip to main content
  • 25.04.2013.

MDMA kraljica, a kokain kralj droga

MDMA je kraljica droga, barem tako pokazuju rezultati najnovijeg Mixmagovog Global Drug Surveya u suradnji s Guardianom i Gay Timesom provedenog među 22 000 ispitanika diljem svijeta u razdoblju od jedne godine.

Piše: 


Kao relevantni podaci uzeti su oni skupljeni od partijanera koji izlaze barem jednom mjesečno, a koncentrirani su na stanovništvo Velike Britanije i SAD-a. Čak 77 % partijanera konzumiralo je MDMA tijekom prošle godine i daleko je omiljenija od ecstasy tabletica koje je nabavilo 57 % partijanera. Trava je zasjela na drugo mjesto popularnosti jer nju  je tijekom minule godine konzumiralo 68,2 % ispitanika pri čemu svi izdvajaju skunk kao najdraži, a 93 % ispitanika preferira prirodno uzgojen kanabis od onog sintetičkog nastalog u laboratorijima.

Na trećem se mjestu popularnosti našao kokain kojeg je konzumiralo 54 % ispitanika pri čemu većina  u sebe ubaci jedan gram po noći dok se 10% njih odvaži na dva ili više grama. Zanimljivo je da 40 % partijanera pojma nema koliko crtica mogu izvući iz jednog grama dok je isti toliko postotak uvjeren da može izvući od 10 do 12 crtica iz te količine.

Četvrto je mjesto pripalo anestetiku ketaminu kojeg je konzumiralo 50,6 % ispitanika, a najčešće ga ušmrču (96%) ili pak pomiješaju s alkoholnim pićem. Istaknimo kako se upotreba ketamona skoro udvostručila u godini dana kada ju je probalo 26,3 % ispitanika.

Čak jedan od pet partijanera, prema Mixmagovom Global Drug Surveyu, ušmrkao je ili progutao nepoznat bijeli prašak, ali najčešće su (u 70% slučajeva) taj isti nabavili od osobe u koju imaju povjerenje. Misteriozni prašak djelovao je dobro na 70% partijanera, loše na 10% dok na njih 20% uopće nije imao učinka.

Bilo bi zgodno doznati kakve su trenutne navike partijanera naše regije, posebice što se tiče misterioznog praška, premda sumnjamo da u ovome, za razliku od brojnih drugih životnih područja, imalo zaostajemo.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2