Skip to main content
  • 24.05.2016.

Elektronički program Pedalafesta u Zagrebu

Sindikat biciklista najavljuje “Pedalafest”, trodnevni festival posvećen biciklu i najveći događaj povezan s kulturom urbanog bicikliranja u ovom dijelu Europe.

Piše: 


Festival se održava od 2. do 4. lipnja u Centru mladih Ribnjak, parku Ribnjak i u klubu Močvara, pod motom Sreću biraj, bicikliraj! Uz brojne stručne i edukativne sadržaje, osmišljen je i zabavni te glazbeni program koji će u Zagreb donijeti pozitivnu biciklističku atmosferu. Time će se obilježiti kraj najveće nacionalne kampanje Biciklom na posao koja traje do 2. lipnja.

Najavljeni su stručnjaci iz susjednih zemalja, Slovenije, Mađarske, Srbije i Makedonije, ali i iz Austrije, Francuske, Nizozemske i Danske. Posebno je istaknuto otvaranje festivala s voditeljem Goranom Vugrincem i predavanjem Grahama Cavanagha, koji je u New Yorku radio na transformaciji velikih prometnih aleja u pješačko-biciklističke zone. Također, održat će se izložba Cycle-Chic, autora Arona Halasza iz Budimpešte. “U parku ćemo prikazivati i različite biciklističke filmove, a struju potrebnu za projekciju proizvodit ćemo okretanjem pedala, zahvaljujući “Cycle Cinema Clubu” iz Beča”, nadodala je Martina Pekčec iz Sindikata biciklista.

Bit će veselo i na koncertima na kojima će nastupiti Drvored (balkan ethno / chanson), Pytzek (disco / house), Jogarde (disco / house), Strobelyx (electronic live act), Sleepyheads (rock / indie / pop), Popsimonova (live) (electro / industrial), DemeNtronomes (funk / soul), Marko i Darko (rock'n'roll / punk / blues), Nan deSKA?! Band (ska / reggae), **čipkice** (world music), Soul Brothers (funk / old school rap / turntableism), STANK Werft (funk), Bambi (electro / tech / house), dBart & E1 (disco / boogie / soul / house), Rachunica (disco / punk / funk / electro) i gosti iznenađenja.

Već tradicionalno festival završava velikom kritičnom masom, biciklističkom vožnjom kroz grad s polaskom u subotu 4. lipnja u 19h iz parka Ribnjak i dolaskom na mjesto završnog partyja – klub Močvaru.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk