Skip to main content
  • mount kimbie
  • 12.10.2012.

Mount Kimbie pripremaju drugo izdanje

Britanski elektronski duo Mount Kimbie (Dominic Maker i Kai Campos), nakon odličnog prvog albuma Crooks & Lovers za Hotflush, kao i nekoliko EP-eva, svoje nadolazeće izdanje potpisuju za Warp.

Piše: 

Naslovna foto

Mount Kimbie

Mount Kimbie su tek nedavno završili s turnejom na koju su otišli još nakon izdavanja njihovog debut album iz 2010. godine, a koji je naišao na sve, osim na loše kritike te je ocijenjen samo odličnim ocijenama, te su ušli u studio kako bi snimili svoj drugi album, ovaj put za etiketu Warp.

Iako se ne zna još točan datum izlaska, kao ni ime, novi album je, prema njihovim riječima, u mnogočemu pod utjecajem njihovih live performansa, u kojima se ističe gitara, koja je ionako uvijek negdje uokolo njih.

{youtube}G2ARe-0l_jk{/youtube}

Nove stvari su puno više ‘slobodnije’ od prethodnih, u smislu kompozicije‘, kaže Dominic, te dodaje da je cijeli album kompletno napravljen na kompjuteru, ali su bubnjevi i perkusije ‘življe’ u svom osjećaju, ritmu i tijeku. Tvrde da su nove stvari puno jače i ‘veće’ u svom zvuku od onoga što su radili prije.

Rezultati bi trebali biti prilično zanimljivi…’, kaže Dominic.

{youtube}9hTN19x1DyM{/youtube}

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju