Skip to main content

Dan: 10. ožujka 2012.

Hartera najavila prvog izvođača

Riječka Hartera proteklih godina činila nas je sretnima svojim odabirom izvođača poput Trentemollera, Brodinskog, Royksoppa, Klaxonsa, Simian Mobile Disca, Boys Noizea i drugih.

Upravo je objavila prvog izvođača ovogodišnjeg line-upa i opet nas ugodno iznenadila. Riječ je velikom Laurent Garnieru koji će na ovom osmom izdanju u riječkoj tvornici papira predstaviti svoj L.B.S. program.

{youtube}LeIUUUo-oTA{/youtube}

Hartera kao jedan od 10 najboljih malih festivala u Europi po mišljenju European Festival Awardsa ove se godine održava 20. i 21.7. u istom živopisnom prostoru s jednako šarmantnim domaćinima i organizacijom.

Voi’sa promovira festival u Zagrebu

Voi'sa dvojac; Bocca Sofistifunk & Kid Va prezentirat će vam zvukove sa nadolazeceg Voi'sa festivala večeras u zagrebačkom klubu Funk.
Dani Urbane Glazbe VOI’SA već se treću godinu održava u Supetru na otoku Braču. Ove godine datumi festivala zakazani su za 2., 3. i 4. kolovoza.

{soundcloud}https://soundcloud.com/kid-va/kid-va-el-supetro-preview-demo{/soundcloud}

Neki od prijašnjih izvođača na Voi’Sa festivalu su između ostalog: T.B.F ,Rambo Amadeus ;The Herbaliser ,Zed Bias, Seiji, Daz-I-Kue, Soulparlor, Stefan Obermaier, AudioInfunktion, Eddy Ramich, Voi’Sa kolektiv (Kid Va, Duda Dudes, Bocca Sofistifunk, M-J) i mnogi drugi…
 

Prodigy remiksirali Plan B

Na jednom od takvih after partija na kojima je puštao je u biti i nastala ideja o stvaranju Prodigyja. No vratimo se njegovim hip-hop korijenima, jer je Liam upravo remiksirao stvar „Ill Manors“ londonskog rappera Ben Drewa a.k.a. Plan B s njegovog nadolazećeg istoimenog albuma.

Karakteristično za Prodigy ovaj singl je dobio agresivniji tempo, breakbeat ritam i onu dozu „prgavosti“ koja mu je trebala. Uostalom poslušajte.

{soundcloud}https://soundcloud.com/time4planb/ill-manors-the-prodigy-remix{/soundcloud}

Otkazan večerašnji nastup Nicky Romera u Aquariusu


Točan datum dolaska Nicky Romera očekuje  se početkom tjedna od agencije koja je posrednik za njegovo gostovanje u klubu Aquarius. Razlog odgađanja Nickyevog nastupa je upala grla i visoka temperatura zbog koje nije u mogućnosti putovati i nastupati večeras u Aquariusu. Objavljujemo i službeni dopis i ispriku od njegovog Managementa.
 
"U želji da se svi večeras odlično zabavimo te atmosferu dovedemo do usijanja, Aquarius dovodi poklonika identičnog glazbenog stila DJ Maria Amarilla, koji je zajedno s Nicky Romerom nastupao prije par mjeseci na velikom festivalu u Bratislavi. Mario Amarillo je  prepoznatljiv po svom energičnom nastupu nabijenom pozitivnom energijom, te impresivnoj glazbenoj interakciji s publikom što ni jednog sladokusca dobre klupske glazbe večeras neće ostavit ravnodušnim.

Obavještavaju se svi goste da kupljenu kartu čuvaju za slijedeći nastup, a večeras s istom uđu besplatno u klub. Aquarius Klub večeras sve svoje goste časti gratis pićem.

Clubbing je sada biznis, tvrdi Francois K.


"Većina klubova danas gledaju kako prodati VIP stolove i boce pića na njima. Stoga se javlja tisuće biznismena koji otvaraju klubove s istim ciljem a rijetko tko se u ovaj posao ubacuje zbog ljubavi prema glazbi. Izuzeci su zaista rijetki poput underground palače Berghain u Berlinu gdje se organiziraju hedonistički partiji. Teško je uspjeti ovim putevima jer se način konzumiranja i shvaćanja glazbe danas dosta promjenio.

Današnja imena poput Skrillexa, prije 10 godina bi bila smiješna. Oni samo gledaju s čim će šokirati javnost i time dobiti publicitet. U doba ravea, na njih nitko ne bi ni obratio pozornost. Nažalost očekujem još mnogo ovakvih stvari u budućnosti", za kraj će Francois.

Jimmy Edgar obojan u magentu

Inspiracija zna katkad biti čudnovata ako govorimo o roku u kojem je Jimmy Edgar završio svoj novi četvrti album nazvan po boji magenta, u originalnom nazivu „Majenta“ koji je ujedno i njegovo prvo izdanje za Hotflush Recordings.

Nije međutim Edgar skrenuo prema dubstepu, nego ostao vjeran elektru ovog puta uz futuristički zvuk za razliku od ranijih retro primjesa. Jimmy je obećao da će ovaj album biti sažetiji i grublji, ali ipak u njegovom prepoznatljivom stilu.

Da podsjetimo Jimmy je prije dvije godine u Hrvatskoj snimao spot za pjesmu "I Wanna Be Your STD".

{soundcloud}https://soundcloud.com/jimmyedgar/jimmy-edgar-i-wanna-be-your{/soundcloud}

Album „Majenta“ će biti dostupan za javnost od 8. svibnja.

Tracklist:
1. Too Shy
2. This One’s For The Children
3. Take Me On A Sex Drive (Feat. A11A)
4. Indigo Mechanix (3D)
5. Attempt To Make It Last
6. Let Yrself Be
7. Touch Yr Bodytime
8. Hrt Real Good
9. I Need Your Control
10. Heartkey
11. In Deep