Skip to main content

Dan: 25. travnja 2012.

The Ting Things i Crystal Castles dolaze na UF!

Ta festivalska ljetna sezona počinje u Centru urbane kulture Kino Šiška koja je spremna otvoriti prostor novom festivalu u Ljubljani, Urbanom festivalu – UF!. Na premijerno izdanje UF!-a dolaze britanske indie pop zvijezde The Ting Things u sastavu Katie White i Jules De Martino, koji su nedavno objavili novi album "Sounds From Nowheresville". Osim njih s novim materijalom stižu i kanadski eksperimentalni electro duo Crystal Castles iza kojeg stoje genijalni producent Ethan Kath i punkerski „nabrijana“ ekscesno raspoložena pjevačica Alice Glass.

{youtube}sxrX8L3Gt58{/youtube}

Od ostalih najavljeni su: glazbeni fenomen londonskog novozelanđanina Willyja Moona, te domaće snage rapera N'Tokoa, synthpop dua New Wave Syria i garage rockere Barely Modern. DJ potporu čine Nati Katchi i Šušu (Urbano pleme) a vizualnu Marmelada 2 / Bienale neodvisnih.

Urbani festival – UF! Održava se na Križankama, 12. lipnja 2012., od 19 sati, a ulaznice su već u predprodaji i to: 29 € (redovna pretprodaja), 35 € (na dan festivala).

DJ Shadow napravio arhivski projekt

Album će u potpunosti sadržavati neobjavljene materijale iz doba 1992. – 1996. Uključuje i originalnu demo traku iz koje se izrodila njegova najslušanija stvar “Six Days”, ako ste ju zaboravili evo i podsjetnika.

{youtube}eY-eyZuW_Uk{/youtube}

Raritetna kompilacija nazvana “Total Breakdown: Hidden Transmissions From The MPC Era, 1992-1996.” razveseliti će fanove Dj Shadowa, ali i ostalima će biti drago prisjetiti se njegovih ranijih uradaka pogotovo ako vam se nije svidio prošlogodišnji LP „The Less You Know, The Better“. I sam DJ Shadow ovu kompilaciju smatra korisnom, jer kako kaže zdrava je to vježba prisjetiti se svega što ste radili i „važno je povremeno preispitati gdje ste bili da bi znali kamo idete“.

Arhivska kompilacija izaći će u CD, dvostrukom vinyl i digitalnom izdanju na web stranici DJ Shadowa, a jedna od pjesama već je dostupna na besplatan download ovdje.

Tracklist:

01 Intropy (Original Version)
02 Vee in Detroit
03 Dreams of a Piece
04 The Not-So-Quiet Storm
05 Fast Rap Fanfare
06 Intensely Hitting
07 Mystical With Solo
08 Alright
09 Don’t Try It
10 From the Old School
11 Freddi’s Popcorn
12 Quickstep
13 Movin’ On (Gab Demo 1)
14 Falling Up
15 Mellow But Chunky
16 Total Breakdown (Gab Demo 2)
17 Heavy Mood
18 Affectations
19 Perilous Journey (Gab Demo 3)
20 Aye
21 Brittle But Magic
22 Atmospheric Disturbances
23 Swimming Upstream (Gab Demo 4)
24 Up for Grabs
25 Give Up the Drums (digital bonus)
26 Slow Poke (digital bonus)
27 Vortex (digital bonus)

Mrle organizira Antiporin party

Dan prije svečane dodjele Porina u riječkoj dvorani Centar Zamet, u prostoru Hartere, točnije u Energani 4. svibnja s početkom u 21 sat održat će se prvi Antiporin. Osim što Antiporin ima za cilj osvjestiti publiku prema autorskim pravima, drugi cilj Antiporina jest senzibilizacija samih glazbenika i svih ostalih glasača za Porin.

Želimo sve te ljude koji glasuju za našu najvažniju diskografsku nagradu na neki način natjerati da poslušaju ono za što glasuju jer se tijekom godina pokazalo da mnogi uopće ne znaju za što glasaju ili pak ne poslušaju ostale nominirane. Na neki način ovom manifestacijom kritiziramo sami sebe“ – dodao je Mrle.

Antiporin ima i treći cilj: „Želimo napraviti manifestaciju koja će biti puno zanimljivija od same dodjele Porina i tako "brata po glazbi" natjerati da bude još bolji. Stvaramo pozitivan natjecateljski duh“ – tvrdi Mrle.

U petak će na Antiporin koncertu nastupiti Brkovi, Stampedo i Teška industrija, a nakon live svirke party u Energani će se nastaviti do jutarnjih sati uz DJ-a.

U subotu 5. svibnja, u istoj režiji, s početkom u podne zabava u Harteri se nastavlja. Održat će se „The Buvljak“  na tom će mjestu svi zainteresirani moći kupiti svoj primjerak statue Porina po simboličnoj cijeni od 10 kuna i odnijeti ga zauvijek kući da se pohvale užoj i široj obitelji te susjedima.

Lady Gaga u filmu Men In Black III

Lady Gaga  će glumiti aliena u nadolazećem nastavku "Men In Black III" filma, potvrdio je to redatelj Barry Sonnenfeld.

Osim Lady Gage vanzemaljce će glumiti i Justin Bieber te Tim Burton što je bila praksa i s prethodnim filmovima kad su gostujuće uloge imali Steven Spielberg, George Lucas i Sylvester Stallone pa čak i Michael Jackson koji je u "Men In Black II" igrao ulogu Agenta M.

Redatelj Sonnenfeld je objasnio da mu je bilo teško pronaći slavne osobe koje će i u godinama koje dolaze biti jednako slavne i prepoznatljive, izazov je upravo u tome da te osobe koje je redatelj izabrao budu prepoznate i za 10 godina.

{youtube}2E8MhqiyLTA{/youtube}

"Men In Black III" će se u kinima početi prikazivati od 25. svibnja.

I Zabiela stiže u Dubrovnik

Danas su nam Dubrovčani na pameti, pa smo doznali da će ih 1. lipnja razveseliti James Zabiela koji će nastupiti u klubu Revelin. Nakon što je četiri puta gostovao u Rijeci, nastupao na splitskoj Rivi i u Rovinju, red je došao na Dubrovnik. Mnoštvo izdanja, titula "Mozarta elektronike" i najboljeg izvođača Exit Dance arene izabranog od strane publike, uvijek nasmijanog Zabielu rado se dočekuje u našim krajevima.

{youtube}9_areQ6-Law{/youtube}

U svoje setove Zabiela voli unijeti ritam Sashe i Josh Winka, ali i ukomponirati elektroniku sa stvarima Modeselektora, Radioheada i New Ordera. Ne voli svrstavanja, voli istraživati, a uz sve to je gadget freak i techno geek pa se i na stegeu voli poigrati svojim novim „stvarima“.

O detaljima i cijeni ulaznica uskoro. 

Indie-dance duo na INmusicu

Human Woman je indie-dance duo o kojem se trenutno sve više i više priča. Human Woman kombinacija je dvaju izuzetnih karaktera: Jón Atli (a.k.a Sexy Lazer) i Gísli Galdur (a.k.a Galdur).

Galdur je bivši član elektro-pop banda "Trabant", a osim toga imao je ključnu ulogu u sastavima poput Ghostdigital ili Quarash i još mnogih drugih. Skladao je i kazališnu glazbu za razna islandska kazališta, te je za svoje nagrađen prestižnom nagradom "Gríman drama award" i to za najbolju kompoziciju. Uz komponiranje, ostao je vjeran i svojim afinitetima, a to je – biti DJ. Kao jedan od uspješnijih islandskih DJ-a, poznat je po svom sofisticiranom izboru glazbe surfajući raznolikim žanrovima.

Drugi član, Sexy Lazer, poznat je po suradnji sa Kasperom Bjørkeom svirajući bas i remiksirajući potpuno zarazne plesne stvari. Također je poznat kao i tzv. "mood manager" noćne scene u Reykjaviku, išao je na turneju sa bandom GusGus i bio je zadužen upravo za – raspoloženje.
Udruživši se u studiju, par je stvorio moderni elektro-pop, kojeg su kombinirali sa svojim prijašnjim uratcima "Delusional" i "Love Games". Singlovi su inače bili teaseri za album koji je izašao u ožujku ove godine.

{youtube}kAZpoRIjKe4{/youtube}

Human Woman pridružuju se line upu INmusica 2012 koji do sada uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Retro Stefson, Iness Mezel i Tamikrest. INmusic festival održat će se 28., 29. i 30. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, a festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima!