Skip to main content
  • 15.01.2021.

390 tisuća eura donacija za povratak Love Paradea u Berlinu

Prije točno godinu dana pokrenut je Rave The Planet gGmbH koji slavi svoju prvu malu obljetnicu postojanja.

Piše: 


Rave The Planet već je uspješno primio preko 390 tisuća eura donacija od preko 24 tisuće ljudi iz cijelog svijeta. Cilj je realizirati novu paradu u Berlinu u duhu originalog Love Paradea.


Photo: Sebastian Wischmann

Međutim, ponekad nije dovoljno dati sve od sebe jer okolnosti poput koronavirusa učinile su da najavljeni datum "Rave The Planet parade" 10. srpnja 2021. godine bude odgođen za 2022.

Novi datum 09. srpnja 2022.

Prema informacijama od organizatora datumi sljedeće godine su osigurani i registrirani kod vlasti. Nadamo se da ništa neće stati na put ovom događaju.

Kako bi promovirao techno kulturu i skratio vrijeme čekanja, Rave The Planet je pokrenuo tjedni prijenos uživo "Instant Rave" s nastupima kao što su Bebetta, Christian Smith, Felix Kröcher, Gabriel Ananda, Mathew Jonson, Oliver Huntemann, Terranova, Tiefschwarz, Nakadia i Westbam.

Neprofitna organizacija, koja uključuje techno legendu dr. Mottea, fokusira se na tri glavna cilja.

1. Zaštititi, promovirati i razvijati kulturu elektroničke plesne glazbe u svim njezinim oblicima. Promovirati vlastitu kao i druge dobrotvorne organizacije dugoročno.

2. Klasificirati kulturu elektroničke plesne glazbe kao nematerijalnu kulturnu baštinu pod UNESCO-om.

3. Uspostaviti službenu proslavu elektroničke plesne kulture, uz godišnji događaj: Nova parada, u duhu berlinske Love Parade, utemeljena na izvornim vrijednostima, progresivno dizajnirana za 21. stoljeće.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2