Skip to main content

Aklea Neon u vatrenom izdanju izvela novi hit Shika Shika

«Gdje god se okrenem gore neki stari obrasci kako bi napravili mjesto novima. Moja ekipa i ja smo u potpunosti spremni za jedan postapokaliptički show», riječi su kojima putujuća glazbenica Aklea Neon najavljuje live izvedbu njenog novog hita “Shika Shika”.

Piše: 


U sklopu novih [35mm] Sessions, čiji je idejni i izvedbeni pokretač Mislav Mesek, ova autentična osječanka opet iznenađuje – ovaj put bljuvačima vatre i vatrenim nimfama.

«Već sam nekoliko puta zinula pred genijalnim performansom Vodoriga. Obožavam kad me netko svojom umjetnošću tako dječje oduševi», izjavljuje Aklea za koju je već na prošlogodišnjoj Dori bilo jasno da je predvodnica jednog novog plemena.

Njezin svježi afro-futuristički hit Shika Shika nemoguće je žanrovski svrstati, dok iz zvučnika izlazi bombastična elektronička magija s afro motivima.  

Posebnost osječke vile ritma i beata je to što nastupa kao one-girl-bend, no u ovom sessionu ju na basu podržava Klaada, producent elektroničke glazbe i akademski kontrabasist koji je zaslužan za produkciju Akleine pjesme kao i eko himne “Zovi ju mama”.

Aklea je dobitnica nagrade za kantautoricu 2020. – nagrada Zlatka Turkalja

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2