Skip to main content
  • Art On Snow
  • 13.01.2013.

Art on Snow 2013

Najveći umjetnički festival Alpa održat će se u austrijskom Salzburgu od 2. do 8. veljače, a okupit će mlade umjetnike iz polja slikanja, crtanja, fotografije i skulpture, koji će na licu mjesta predstavljati publici.

Piše: 

Naslovna foto

Art On Snow

U tih tjedan dana, cijeli će Gasteinertal na tjedan dana postati središtem moderne umjetnosti, no i brojnih popratnih programa koji idu uz to.

Na različitim će lokacijama kroz snježnu dolinu niknuti snježne skulpture, ulice se pretvaraju u 3D umjetnost, a snježne lokomotive postaju pokretna platna. Ovo je već drugi put da Bad Gastein, Bad Hofgastein i Dorfgastein pokrajine postaju sjedištem ovakvog događaja. Središnjim lokalitetom smatra se izložba u art nouveau sobama nekadašnjeg Hotela L’Europe u Bad Gasteinu.

alt

Ovdje će 9 međunarodnih umjetnika predstaviti svoja djela kroz cijeli tjedan, a prvih 2 dana će i sami prisustvovati izložbi i stvarati u izravnoj vezi i interakciji s posjetiocima, otvoreni za bilo kakve sugestije, pitanja i sl.

Raspored festivala se svakim danom nadopunjuje i raste, a osim izložbe možete uživati u već spomenutim skulpturama u ledu, 3D umjetnosti, live slikanju, i slikarskim radionicama.

alt

‘Big Picture’ je novi projekt AOS festivala u kojem će 3 umjetnika napraviti svaki po 3 djela, tako tvoreći jedno veliko umjetničko djelo.

Održat će se i nekoliko popratnih tuluma, a o svemu više pročitajte na stranicama Art On Snow festivala.

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.