Skip to main content
  • 28.01.2020.

Burning Man: Predstavljena građevina na kojoj će biti spaljen čovjek

Svake godine pogledamo prema pustinji i zamislimo kako će se održati naše godišnje putovanje tamo.

Piše: 


Neizbježnost neznanja što će se dogoditi tijekom našeg vremena u Black Rock Cityju podudara se samo sa sigurnošću jedne stvari: Čovjek će izgorjeti.

Na Playi, naše vrijeme zajedno obitava oko uspona i pada Čovjeka: izgradnja, iskustvo, puštanje i proslava središnjeg rituala našeg grada. Vremenom se razvilo toliko drugih rituala i procesa, uključujući naš Hram, naše temeljne timove i način na koji funkcioniraju. Načini okupljanja i zajedničkog života također su se promijenili i porasli. Jedno ostaje stalno: Čovjek će izgorjeti.

Dakle, kada razmišljamo o građevini koja će biti baza za skulpturu čovjeka, to činimo s osjećajem odgovornosti i željom za stvaranjem smislenog iskustva za zajednicu i njihovo putovanje u pustinju. To je naš kreativni doprinos umjetnosti na Playi i jako brinemo krajnji rezultat.

Tijekom godina osnivač Burning Man, Larry Harvey istraživao je središnju konstelaciju Čovjeka, njegovu bazu i temu, uživali smo u fantastičnim letovima, interaktivnim radionicama, regionalnim figurama i velikim prostorima. Sada se nalazimo u novom svijetu u kojem živi njegov duh i svoj novi glas želimo pronaći suradnjom.

Na ovakav način predstavljene su novosti ovogodišnjeg Burning Mana koji se održava od 30. kolovoza do 7. rujna. Nakon što je predstavljena animacija hrama Burning Mana pod imenom Empyrean, sada su nam poznati i detalji građevine koja će biti baza za skulputuru Čovjeka u ovogodišnjoj temi festivala Multiverse.

Bazu je dizajnirala Kate Greenberg koja predviđa paviljon kao sjecište pet svemira s mjehurićima. Uz nju je još nekoliko dizajnera predstavilo svoje projekte koji na kraju nisu odabrani, a možete ih vidjeti na ovom linku.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2