Skip to main content

Empyrean: Objavljene fotografije i animacija hrama Burning Mana 2020.

Jedna stvar koju treba znati o Burning Manu je da to nije festival, već privremeni grad.

Piše: 


Puno usredotočena na temu samoizražavanja kroz umjetničke instalacije i automobile (s DJ-evima poput Flumea i Carl Coxa koji se redovito pojavljuju), pustinja Black Rock je domaćin ovog grada devet dana u godini, u kolovozu i rujnu (30.08. – 07.09.), a nakon festivala mjesto izgleda kao da se tu ništa nije ni dogodilo.

Kao i mnogi događaji i festivali, Burning Man ima temu za svako izdanje svog događaja, a tema 2020. je “Multiverse”. Sve o istraživanju beskonačnih stvarnosti i mogućnosti i šansi da naiđete na svoje alternativno ja na drugom putu odlučivanja (kako je to navedeno u službenom priopćenju organizatora), dobro je zamišljeno i sada su najavili svoj Hram i umjetnike koji će ga stvarati.

Da biste vidjeli izvedbu dizajna na računalu u potpunosti, pogledajte videozapis u nastavku i kliknite ovdje za dodatne informacije.

Službeno nazvan "Empyrean", ovaj prekrasno dizajnirani i dobro osmišljeni hram je geometrijski osmerokraki oblik zvijezde koji su dizajnirali Laurence "Renzo" Verbeck i Sylvia Adrienne Lisse. Par se upoznao i družio tijekom 2019. godine te su dobili inspiraciju da zajedno osmisle vlastiti projekt hrama.

Jedna od najvećih stvari o dizajnu svake godine je ta što je uvijek vrlo interaktivan i ove godine neće biti ništa drugačije. Stupovi sa zastavama koji će biti integrirani omogućit će građanima privremenog grada da napišu sve što žele, a zatim ih povuku na vrh da ih vjetar nosi. Uz sve to, zidovi prostora će imati poseban prostor za ljude koji mogu unutar njega staviti „ponude“.

„Empyrean je izabran zbog svoje lijepe geometrije i inkluzivnog dizajna, kao i zbog svojih snažnih uloga i posada koji su pokazali iskustvo, integritet i izvedivost potrebnu za stvaranje ovog jedinstvenog prostora. Jedva čekamo da njihova vizija zaživi! "- Katie Hazard, putem web stranice Burning Man

sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2