Skip to main content
  • 23.02.2024.

Cijenjeni umjetnik Nicolas Jaar premijerno stiže u Sloveniju na Sonica festival

Ovogodišnje festivalsko izdanje u Sloveniju dovodi brojne umjetnike koji su ostavili značajan utjecaj na elektroničku i eksperimentalnu glazbu posljednjih godina.

Piše: 

16. izdanje festivala eksperimentalne elektroničke glazbe i sound arta – Sonica održat će se od 18. do 20. travnja u Ljubljani. Tema ovogodišnje Sonice je “Glocalisation” koja ističe napetost između neumoljivih, nemilosrdnih sila globalizacije i lokalnih identiteta, uvjerenja i tradicija.

Sonica festival je predstavio i prva tri izvođača za 2024. koja dolaze u Ljubljanu, a listu predvodi cijenjeni eksperimentalni umjetnik Nicolas Jaar koji premijerno stiže u Sloveniju. Čileansko-američki glazbenik će nastupiti u Kino Šiška, a tamo će mu se još pridružiti i vijetnamski eksperimentalni bend Rắn Cạp Đuôi te slovenski multiinstrumentalist Iztok Koren.

Kompletan lineup Sonica 2024. će biti objavljen početkom ožujka.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2