Skip to main content
  • 28.02.2024.

9 elektroničkih festivala na snijegu s kojima se griju hladni zimski dani

Za dobro festivalsko iskustvo ne treba čekati tople dane i ljeto.

Piše: 

Naslovna foto

Tomorrowland Winter

Iako je festivalska sezona tek ispred nas i stiže na ljeto, svi oni željni kvalitetnih elektroničkih ritmova i plesa među tisućama partijanera, imaju priliku to i doživjeti za vrijeme zimskih mjeseci. Uvjeti su nešto drugačiji, umjesto sunca i mora, tu su sunce i snijeg, ali i prilika za nešto drugačije iskustvo.

Tijekom zimskih mjeseci, pregršt elektroničkih festivala na snijegu se održava. Dio njih poput Polarisa, Rave on Snowa, Igloofesta, Rise-festivala i SnowAttacka se održava kroz studeni i prosinac, no mi izdvajamo devet festivala koji će se održati u samom finišu skijaške i snježne sezone.

foto: Tomorrowland Winter

Unity84

EXIT zajedno s Garden of Dreams obilježava 40 godina od Zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu s Unity84 Festivalom koji će se održati 2. i 3. ožujka u Domu mladih Sarajevo i na planini Bjelašnica. Tijekom dana plesat će se na Bjelašnici uz Adnoir, Andrej Jelić, Calkins, Coem, Davor B, Eela, Fedja Knajdl, Jasa, Machado, Nemesia, dok će centralni događaj biti u Domu mladih s gostovanjem Hot Since 82-a i Lee Burridgea kojima će podrška za pultom biti After Affair i Lanna.

Tomorrowland Winter

Tomorrowland Winter je zimska inačica popularnog belgijskog festivala koja se od 2019. održava u francuskom olimpijskom ski resortu Alpe d’Huez na Alpama. Zimska inačica Tomorrowlanda traje tjedan dana te privlači više od 20 tisuća posjetitelja koji uživaju u dnevnim partyjima na snjegu te noćnim plesnjacima u zatvorenom. Tomorrowland Winter je nedavno potpisao i novi ugovor te će se u francuskim Alpama sigurno održavati do 2030. Ovogodišnje izdanje je na rasporedu od 16. do 23. ožujka, a na njega stiže više od 150 elektroničkih imena poput Agents of Time, Alessa, Brine Knauss, Laidback Lukea, Nine Kravitz, Vintage Culturea i mnogih drugih.

Snowboxx

Snowboxx je još jedan festival koji se održava u francuskim Alpama, u ski resortu Avoriaz pokraj sela Morzine. Ovaj festival na snijegu, ove godine slavi svoj deseti rođendan od 16. do 23. ožujka uz Netskyja, Rudimental, Denisa Sultu, Danny Howarda i brojne druge izvođače.

Shapes Festival

Na švicarskoj strani Alpa u ski resortu Leysin, od 18. do 24. ožujka održava se Shapes festival koji priprema partyje na više od 2100 metara nadmorske visine. Za razliku od drugih festivala na snijegu, Shapes se orijentira na nešto opušteniju atmosferu i zvuk te tako dovodi imena poput Kode9, Soichi Terade, Danila Plessowa i drugih. Shapes festival se još održava na nekoliko lokacija u Europi poput Atene, Osla i Zakynthosa.

Caprices Festival

Caprices Festival je jedan od najvećih elektroničkih festivala na snijegu te se održava dva vikenda za redom na švicarskim Alpama u Crans-Montani. Festival ima pet pozornica – dvije na snijegu te tri u zatvorenom na kojima će se posljednjeg vikenda ožujka te prvog vikenda travnja okupiti više od 100 izvođača poput 999999999, Archie Hamiltona, Chrisa Stussyja, Honey Dijon, Loco Dicea, Marca Carolea i brojnih drugih.

Hibernation festival

Grandvalira ski resort u Andori još jednom postaje domaćin Hibernation festivala koji će se održati od 21. do 24. ožujka te nosi temu “Thunder Lights“. Festival će se odviti na 2640 metara nadmorske visine, a prošle godine je dobio nagradu u Parizu za najbolji mali festival. Hibernation festival je potvrdio preko 50 imena koji će svirati na četiri pozornice na vrhu Pirineja, a među njima su Antigone, Brina Knauss, Deobrah De Luca, Dennis Horvat, I Hate Models, Space 92, Maceo Plex i mnogi drugi…

the unlimited festival

Francuske Alpe su poprište brojnih festivala na snijegu te su tako domaćin i the unlimited festivala koji se održaje u Chaomixu na Mont Blancu. the unlimited festival je na rasporedu od 25. ožujka do 1. travnja, a okuplja imena poput Adiel, Agents of Time, Brine Knauss, Gorda, Laurenta Garniera, Macea Plexa, Massana, Tijane T i drugih.

SunIce Festival

SunIce Festival sebi već godinama tepa da je “Coachella švicarskih Alpa“. Festival se održava nedaleko od sela St. Moritz te okuplja više od 20 tisuća posjetitelja. Ovogodišnje izdanje je na rasporedu od 4. do 7. travnja, a dovodi preko 50 izvođača poput Afrojacka, Eli Browna, Kolscha, Lost Frequencesa, Stephana Bodzina i Tryma.

Snowbombing

Snowbombing je jedan od najdugoviječnijih elektroničkih festivala na snijegu, a njegovo prvo izdanje datira još od početka milenija. Posljednjih dvadeset godina, austrijski ski resort Maryhofen je domaćin festivala, a ove godine se održava od 10. do 15. travnja kada završava sezona festivala na snijegu. Ovogodišnje izdanje na austrijske Alpe dovodi Bicepa, Fat Boy Slima, Andy C-a, Chrisa Stussyja, Jaydu G i mnoge druge.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk