Skip to main content
  • 28.02.2024.

Kratki, ali slatki dokumentarac “Karachi at Night” uvodi nas u elektroničku scenu Pakistana

U režiji Shahbano Farid, najnoviji film Resident Advisora nudi uvid u DIY korijene kulture noćnog života u Pakistanu.

Piše: 

Odličan kratki dokumentarac istražuje kako lokalni umjetnici prevladavaju kulturne i strukturne prepreke kako bi progurali elektroničku glazbu u metropoli. Uključujući iskustva Kukida, Lyle i Rudoha, film dokumentira rast scene i njezin potencijal da nastavi cvjetati u budućnosti.

Film je režirala Shahbano Farid, pakistansko-američki pisac i redatelj koja živi između New Yorka i Los Angelesa. U lipnju 2022., kada je Boiler Room debitirao u Pakistanu nastupom u Karachiju, shvatila je koliko je jaka plesna underground glazba na lokalnoj razini.

Ovo, mislila je, ima predznake za posebnu priču. Tijekom sljedećih 18 mjeseci napisala je, režirala i producirala film uz pomoć prijatelja i kolega, tražeći svaku moguću uslugu kako bi se projekt koji je u potpunosti sama financirala ostvario.

U glavnom gradu Pakistana prošle jeseni je nastupio i novosadski Commissar Lag s kojim smo imali prilike razgovarati tijekom turneje na 4 kontinenta. Njegov set iz Karachija, odabran je za miks dana na RA. O samom nastupu u Pakistanu istakao nam je nekoliko zanimljivih činjenica koje možete pročitati u intervjuu.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
schulz mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop