Skip to main content
  • 28.02.2024.

HardBeats sprema novi jednodnevni festival u Ljubljani s 10 eksplozivnih imena

Nakon dva rasprodana HardBeats festivala u 2023. vrijeme je za novo eksplozivno izdanje.

Piše: 

Naslovna foto

Jaka Rogelj / Lux Production Agency

HardBeats priprema svoj prvi jednodnevni festival godine s deset eksplozivnih imena koji će 5. travnja u Ljubljani na dvije pozornice – u Media Centeru i Cvetličarni pružiti devet sati beskompromisnih tvrdih ritmova.

Treće izdanje HardBeats festivala na glavnu pozornicu u Media Center premijerno dovodi OGUZ-a kojemu će to biti prvi nastup u regiji, 6EJOU hybrid set, Carva, DIØN-a, Gumju i SveTeca. Dok Cvetličarna stage powered by Techstrubation Records okuplja berlinške teškaše FJAAK, Felicie, Obscure Shapea i TineXa.

Svoju premijeru u regiji na glavnoj pozornici u Media Centeru ima brzorastući nizozemski DJ i producent OGUZ koji je u elektroničku glazbu ušao preko ilegalnih raveova, da bi se za pultom prvi put našao 2017. Iz godine u godinu, svoju karijeru u tvrdim ritmovima gradi, a ono što ga je katapultiralo na globalnu scenu su njegovi hitovi “GOLDEN SZN” i “FC Horsepower”, kao i karizmatični nastupi u kojima miješa brojne stilove.

Debi pred slovenskom publikom ima i 6EJOU koji stiže iz Francuske te nastupa u hybrid live set izdanju. Njegova glazba i setovi su poznati po hipnotičkom zvuku industrijskog techna, kao i snažnom utjecaju old school techna.

CARV je također debitant u Sloveniji. Njemački DJ i producent krije se iza zlatne maske, specijaliziran je u stvaranju kompleksnih i potentnih zvučnih pejsaža koji partijanere vode u kompletno drugu galaksiju. CARV crpi inspiraciju iz raznih glazbenih što avangardnih, što klasičnih.

Iz Amsterdama premijerno u Sloveniju stiže DIØN čiji su setovi inspiriran old school glazbom 90-ih i aktualnim raw zvukom. Svojim pristupom na nastupima DIØN osvaja sve ljubitelje techna s beskompromisnim produkcijama u kojima se mješaju techno, acid i rave.

Kroz protekla dva desetljeća SveTec je stvorio svoj renomirani status među ljubiteljima hard techna. Apsolutni pionir i reformist hard techno zvuka, u svojim setovima nastoji se vrhunskim produkcijama izdvojiti iz monotonije pretrpanih i često korištenih ritmova.

Kakav bi to HardBeats party događaj bio bez Gumje, rezidenta i pokretača samog projekta, čijim venama teče hard techno. Iskusni slovenski DJ, producent, vlasnik etikete i promotor u Media Centeru priprema hard techno/schranz set u kojem će spojiti industrijske i rave elemente.

Postavu Cvetličarna stagea powered by Techstrubation Records predvode berlinski teškaši FJAAK koji stvaraju energične plesne trake koje donose široku paletu elektroničke glazbe – od snažnog power housea preko techna do pokojeg izleta u UK garage dub s breakbeat hardcore utjecajima.

Felicie je jedna od najuzbudljivijih i vrućih imena pariške scene. Od visokog tema i groovea pa sve do fastgroovea, Felice je stvorila svoj jedinstveni stil koji se fokusira na beskompromisnim i energičnim setovima.

Obscure Shape je svoje ime na sceni kroz proteklo desetljeće gradio u projektu sa SHDW-om s kojim je još u 2022. nastupio na HardBeats plesnjaku. Ovog puta dolazi u solo izdanju, da predstavi svoj solo projekt kojeg je započeo početkom godine otkako se razišao sa SHDW-om.

TineX je talentirani slovenski techno DJ i producent. Svoju inspiraciju pronalazi u underground sceni i samoj biti old school techno zvuka. TineX u svojim setovima spaja groove, funk i nostalgiju, a svoju glazbu izdaje na Techstrubation Recordsu.

Iz HardBeatsa ususret još jednom hard techno spektaklu poručuju “Očekujte još veću dozu tvrdog basa, divljih ritmova i lude energije u dvije party zone s vrhunskom audio i vizualnom produkcijom, laserskim showom, LED produkcijama i C02 topovima.”

Ulaznice su dostupne kroz sustav Olaai.

FB EVENT: HardBeats Festival – 5.4.2024. – Media Center & Cvetličarna, Ljubljana

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2