Skip to main content
  • alt
  • 10.06.2015.

Dimensions brodovi – raspored plovidbe

More čini nešto neobično, nedefinirani horizonti brišu i granice koje su se nastanile unutar tebe samoga. Slobodan si, svoj si i more ne zanima koliko decibela ćeš proizvesti dok god si sretan.

 
Od 26. do 30. kolovoza pulska pučina postat će dom zabavama na brodovima koje se ne zamaraju previše dezigniranim dimenzijama realnosti. Ekipa Dimensionsa napokon nam je bacila info o glazbenim kapetanima i posadama koji će predvoditi ova maritimna glazbena putovanja.
 
Kao domaćini brodova predstavit će se renomirane izdavačke kuće, DJ kolektivi i glazbeni mediji. Upadi su u prodaji od danas, 10. lipnja, a za detalje kliznite hipertekst info autocestom ovdje.

alt

 
Techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul će kroz pet dana i noći tresti pulsi zaljev i vode oko Nacionalanog parka Brijuni a polazit će se iz luke podno stoljetne tvrđave Punta Christo.
 
Prvi dan festivala, u četvrtak 27. kolovoza, isplovit će Berlin Community Radio, brod koji će za DJ pultom ugostiti Malu, Kemala (Berceuse Heroique) i Telephones. Isti dan otisnut će se londonski Turf brod s Konom, Napperom, Remijem i specijalnim gostom kojeg ćemo saznati uskoro. Vodeća londonska izdavačka kuća i klubska večer Electric Minds ugostit će Osunlade, Anthonyja Parasolea i Dolana Bergina.
{youtube}4tr2wI47D9c{/youtube}
 
Kapetani Sadar Bahar i Antal (Rush Hour), koji upravljaju brodom Soul In The Hole u petak će se pobrinuti za pravu disco i house brodsku feštu. Izdavačka kuća Eglo Records dovodi briljantni trio Floating Points, Hunee i Alexandera Nuta. I ove godine Dimensions festivalu se pridružuje najveći svjetski magazin za elektronsku glazbu – Resident Advisor, čiju posadu čine Daniel Avery i Horse Meat Disco.
 
Na subotnjem redu plovidbe je brod na kojem se ‘sukobljavaju’ predstavnici Audio Asyluma iz Newcastela i Abandon Silencea iz Liverpoola, velikani housea i techna – Motor City Drum Ensemble i Jeremy Underground. Isti dan iz festivalske luke isplovit će brod izdavačke kuće Dispatch Recordings na čijem će se DJ pultu izmijeniti Zero T, DLR, Cern, Scar i MC Fokus.

alt

 
Nedjelja, 6. kolovoza, ujedno i posljednji festivalski dan nam donosi finu selekciju međunarodnog glazbenog projekta 22 Tracks i njihove kuratore; Lefto, Eliphino i Jon K. Metalheadz, kultna drum’n’bass izdavačka kuća i njeni kapetani Goldie, Doc Scott, Source Direct i MC Visionobi provest će publiku na pravu lekciju iz povijesti glazbe s posebno osmišljenim brodskim programom – Metalheadz History Sessions. Najistaknutija izdavačka kuća 2014. po izboru Resident Advisora, bio je Giegling, koja će na svom vlastitom brodu predstaviti Edward, Dustin i Konstantin. Na moru i pod usijanim pulskim suncem će im se pridružiti brod glazbenog magazina Stamp The Wax s Gerdom Jansonom, Robinom Sureom i Harrijem Pepperom.

alt

 
Osim brodskih kapetana zvuka Dimensions dovodi u Pulu i Four Tet Live, Little Dragon, Floating Points, Georgea Clintona i njegovu Parliament-Funkadelic obitelj, Juan Atkinsa, Moodymana, Lil Louisa, mount Kimbie, Kristiana Beyera, Âme, Boddika, Loefah, ,Bena Clocka, Rodhada, Petra Dundova, Iliju Rudmana… Tu su i Homeboy, Miss Sunshine, Zarkoff, Mislav, Pytzek i ekstrakt crew (Mimi, Labud, Ganik, Novell). Iz Srbije stiže Lag, a iz Slovenije Your Gay Thoughts (Gregor S & SSS).
 
Za više infa o samom festivalu teleportiraj se na službene stranice, a karte za ex-Yu ekipu možeš uhvatiti i ovdje niže klikom na kućerak na kojem piše "Ulaznice". Enjoy!

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2