Skip to main content
  • alt
  • 6.11.2014.

Ilija Rudman i 2. studijski album

Gospodin Rudman je napokon izvan studija. Sati, dani i mjeseci rada napokon su se sklopili u drugo studijsko ostvarenje jednog od stupova hrvatske scene.

 
Malo je imena koja tako zvučno odzvanjaju velikim svjetskim klubovima kao što je ono Ilije Rudmana. Nalazi se na prvim crtama hrvatske underground scene već puno desetljeće i neumorno tjera dalje na entuzijazam i ljubav spram glazbe.
 
Velikim glazbenicima granice su samo iluzorne crtice na globusu i Ilija se kroz deset godina profilirao kao predvodnik nudisco/house crossover scene unutar i izvan spomenutih crtica.

alt

 
Njegove producentske preference orbitiraju oko analognih synth-ova, iznimne kvalitete, arheološkog iskopavanja starih kvalitetnih traka i iznimne posvećenosti detaljima. Kroz karijeru put mu se prekrižio sa velikanima kao što su Random Factor, Greg Wilson, Faze Action, Chaz Jankel, Mark E, L.S.B., Tim Fuller, The REVENGE, 6th Borough Project, a ujedno je i pogonsko gorivo iza vlastitog Red Music Records labela na čijim izdanjima ćete moći čuti najpomaknutiji eclectic-disco koji vam je srce moglo poželjeti.
 
Listopad je za njega imao posebno značenje jer je dobio priliku da vrti u londonskom Fabricu bok uz bok, rame uz rame i uho uz uho s Rareshom, Craigom Richardsom, Cristi Cons, Vladom Caiaom, Guilhemom Moninom, Stephaneom Ghenaciom, Remijem Mazetom, Benom Simsom, Lukeom Slaterom i Kirkom Degiorgiom.

alt

 
I napokon Ilija je odlučio još jednom zabilježiti sve što osjeća i misli u tonove na EP-ju naziva “True Colours”. Album je izdan pod sigurnim kreativnim krilom Is It Balearic Recordings U.K. Sinestezija zvuka i obojenih sjećanja donosi vam zvukove samih početaka, povratak na izvor 70-ih i 80-ih sa prizvucima proto housea, L.A. funka i boogieja.
 
Dok dočekamo da nam čitavo ovo izdanje procuri kroz zvučnike na neko divno popodne ili na mračnom vibrirajućem podiju ostavljamo vas sa teaserom a za pravu stvar ćemo se morati strpiti do početka veljače. Enjoy!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2