Skip to main content
  • 23.05.2024.

Dočekajte ljetni solsticij na Mystic Mountain festivalu

Drugu godinu za redom, na intimnom festivalu nedaleko od Plitvičkih jezera se dočekuje ljetni solsticij.

Piše: 

Mystic Mountain festival se još jednom vraća u Liku, točnije Rudopolje na lokaciju zipline “Pazi Medood 17. do 23. lipnja. Intimno okupljanje u Lici će okupiti svega 700 posjetitelja koji će tjedan dana uživati u glazbi, umjetničkim performansima, radionicama, prirodi i društvu.

Sami koncept Mystic Mountaina je nešto drugačiji od drugih malih festivala, posebice što on sam po sebi nije zamišljen kao non-stop zabava, već čarobno mjesto gdje su stvari uravnotežene, gdje se uživa i slavi zdravi načn života uz pomno odabranu glazbu. Broj posjetitelja i njegova “intima” također igra svoju ulogu, tako da se tijekom tjedna na festivalu svi ljudi praktički međusobno upoznati i povezati.

Što se tiče glazbenog dijela, naglasak je na domaćim izvođačima uz pokojeg stranog gosta, a žanrovski raspon je od techna i housea s dozom organskog i etno zvuka pa preko ambientala i instrumentala do psytrancea i goa trancea.

Lineup sedmog izdanja Mystic Mountain festivala okuplja Andeel (Berlin), Blaazny live, Vilmalokah live band, Innoxia live, Juha live, Eleven live, Urucum live (Resueno / Cosmovision records), Cosmic Ocean (Indija), Solar Spirit, Pinto, Junzi (Slovenija), Hrastprogrammer live, Rari, Mr. Forest (Organica/Šumski kuhar), Donnie Darko (Organica/Horizonts, Mystic Mountain).

Kako je izgledalo prošlogodišnje, povratničko izdanje Mystic Mountain festivala pogledajte kroz aftermovie.

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin