Skip to main content
  • 23.05.2024.

Dočekajte ljetni solsticij na Mystic Mountain festivalu

Drugu godinu za redom, na intimnom festivalu nedaleko od Plitvičkih jezera se dočekuje ljetni solsticij.

Piše: 

Mystic Mountain festival se još jednom vraća u Liku, točnije Rudopolje na lokaciju zipline “Pazi Medood 17. do 23. lipnja. Intimno okupljanje u Lici će okupiti svega 700 posjetitelja koji će tjedan dana uživati u glazbi, umjetničkim performansima, radionicama, prirodi i društvu.

Sami koncept Mystic Mountaina je nešto drugačiji od drugih malih festivala, posebice što on sam po sebi nije zamišljen kao non-stop zabava, već čarobno mjesto gdje su stvari uravnotežene, gdje se uživa i slavi zdravi načn života uz pomno odabranu glazbu. Broj posjetitelja i njegova “intima” također igra svoju ulogu, tako da se tijekom tjedna na festivalu svi ljudi praktički međusobno upoznati i povezati.

Što se tiče glazbenog dijela, naglasak je na domaćim izvođačima uz pokojeg stranog gosta, a žanrovski raspon je od techna i housea s dozom organskog i etno zvuka pa preko ambientala i instrumentala do psytrancea i goa trancea.

Lineup sedmog izdanja Mystic Mountain festivala okuplja Andeel (Berlin), Blaazny live, Vilmalokah live band, Innoxia live, Juha live, Eleven live, Urucum live (Resueno / Cosmovision records), Cosmic Ocean (Indija), Solar Spirit, Pinto, Junzi (Slovenija), Hrastprogrammer live, Rari, Mr. Forest (Organica/Šumski kuhar), Donnie Darko (Organica/Horizonts, Mystic Mountain).

Kako je izgledalo prošlogodišnje, povratničko izdanje Mystic Mountain festivala pogledajte kroz aftermovie.

halloween boog desk
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.