Skip to main content
  • 23.05.2024.

Ritam vikenda: Kreće festivalska sezona!

Dok se u klubovima zimske sezone bliže kraju, prvi veliki festival sezone je ispred nas. Provjerite gdje se pleše ovog vikenda.

Piše: 

Naslovna foto

Matija Borbelj

Zagreb

Vikend program kreće već večeras uz posljednje izdanje Sun Down Disca u The Garden Taproomu uz Pipsa i Stefanic.

Program proslave 25. rođendana Močvare, kao i 15. rođendana Pogona Jedinstva kreće u petak te traje tijekom cijelog vikenda. U Petom Kupeu je na rasporedu nova Sequences večer na kojoj su se udružile snage s Italian Dance Waveom i za pultom se nalaze Alexander Robotnick, Sesto Senso i Giulia Gutterer. U Mastersu, Miro sprema all nighter.

U subotu, Yakka slavi desetljeće i po djelovanja na hrvatskoj klupskoj sceni s partyjem u Galleryju na kojeg stižu još i Boris Motega, E-Base, Jaxx Pot i Sicillio b2b Hudi. Road! zajedno s Volpeom stiže u Depo klub gdje pripremaju Road! to Moondance party s Volpeom, Bekom i Studom. Bombon večer ima svoju premijeru u Petom Kupeu uz Einfakinna i Eckhel za pultom. The Garden Brewery će zapultom ugostiti Smooth Events. Panic Room u Tunelu Sljeme priprema ples uz Enaija, After Affair, Einfakinna i Luku Kostyja. Roots in the Woods u sklopu On The Jammin turneje stižu u Dva Osam.

Rijeka

U sklopu Velvet festival Aperitivo toura, u petak u Nemo klubu gostuju upravo Velvet All Stars. Dan poslije, u subotu Nemo klub ugošćuje OneForty večer u sastavu Cue Suprise, Richo, Win Co, Madvillains i Raul B. Techno Steel zajedno s rezidentima i prijateljima Adom, Tomo in der Muhlenom, Ka Ozom i Lanchatechom preuzima Crkvu.

Foto Iva Krznarić

Osijek

Koturaljke se nakon kratke pauze ponovno vraćaju u EXIT, gdje će u subotu svirati Vetas, Minimalist, Ronin i Shizzla.

Rovinj

U subotu, u Steelu se sperma nova House Arrest večer, a na nju stiže Joe2Shine.

Umag

Festivalska sezona se otvara večeras, uz Sea Star festival na kojeg ovog vikenda stižu techno, trap, pop, rock i eurovizijske zvijede. Na postavi se nalaze ARTBAT, Baby Lasagna, Deborah de Luca, Estella Boersma, DJ Jock, DJ Gumja, Hot Since 82 i mnogi drugi.

Sea Star Photo Team

Zadar

Svarog Bar u subotu cijelu noć za pultom ugošćuje Daniela Turka.

Šibenik

Road! večer zajedno s Volpeom stiže u petak u Tunel te za pult dovode Presence of Mind, Santiago batacostu i Studu.

Split

U Otiumu, u petak se pleše uz rezidente, dok u sobutu gostuje Deep ‘n’ Delicious kolektiv u sastavu Ani, Bronski i Herya.

Dubrovnik

U petak, Soul Gravity festival kreće u dubrovačkim Lazaretima te okuplja Mladena Tomića, Andrologica aka Fabric of Dreams, Megahertza, Zha Jo, Oz Undergrounda, Matt Butt & Brihitta, Dotur & Champa i Maroja.

Culture Club Revelin nastavlja s internacionalnim gostima, a ovog vikenda stižu Alaia & Gallo.

foto: Emil Varga

Ljubljana

Večeras, kreće četverodnevni program proslave 35. rođendana kultnog K4 na kojemu sviraju brojni slovenski elektroničkih akteri.

Beograd

Nakon pola godine pauze, 20/44 u petak otvara svoju novu sezonu s all nighterom Kristijana Molnara u petak. U Kultu, Easy Tiger s Markom Nastićem i Mihaelom Simićem preuzima plesni podij.

U subotu, 20/44 pleše cijelu noć u b2b setu Dooa i Danila Kasa, dok Kult ugošćuje ekipu Garden of Dreamsa u sastavu After Affair, Rajot i Luka Čikić.

sonus 2
sonus 1
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
sonus 1
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin