Skip to main content
  • alt
  • 22.06.2015.

Domaći i regionalni obalni festivali predobri da bi se propustili

Ljeto je došlo, nahrlilo zajedno uz valove zvuka na Svjetski dan glazbe, nabilo sunčane na nos, rastvorilo ligištul i sad chilla na suncu.

 
Sve se u našem životu kreće u ciklusima, kao kotač, uvijek će se u jednom trenu vratiti u istu točku. Ljeto je onaj dio godine kada zaključiš da si zaslužio nekoliko dana samo za sebe, bez da žrtvuješ komadiće zdravog razuma kako bi tijekom godine sve teklo glatko, a koji bolji način za odvrnuti ventile no na festivalima.
 
Početak ljeta ćemo odvaliti INmusicom na Jarunu od danas do 24. lipnja uz La Roux, Batida projekt Pedra Coquenãoa, Johnatana… 

alt

 
No ovo je samo vrh festivalske sante koja će sipati osvježenje usijalim ljetnim danima pa vas vodimo kroz desetku koja se ne propušta.
 
Jedna od najpodatnijih i najputenijih hrvatskih festivalskih destinacija Tisno otvara sezonu 10. jubilejem i ujedno i posljednjim pozdravom Garden festivalu od 1. do 8. srpnja uz Setha Troxlera, Bonobo i Craiga Richardsa.

alt

 
Od 9. do 15. srpnja Split urla na Ultra Europe festivalu, najvećoj festivalskoj bombi obale. Tsunami zvuka između ostalih donose i The Chemical Brothers (LIVE), Carl Cox, Armin Van Buuren i Hardwell.

alt

 
Od 16. do 19. srpnja sve ono praktično, razumno i odgovorno pada u vodu dok Stop Making Sense pruža glazbeno utočište za sve ljubitelje housea, disca, techna, electra, soula i funka s glazbenicima poput Anje Schneider, Anthonyja Naplesa and The Black Madonna.

alt

 
Od 16. do 19. srpnja ujedno je i vrijeme za dio Exit avanture, za njegovu sestricu Sea Dance koja će na Jazu svoje patrone rasplesati uz The Prodigy, Rudimental i Roisin Murphy.

alt

 
Od 24. – 26. srpnja naši slovenski susjedi pripremaju golemu feštu u Opatjem Selu u Novoj Gorici. Već 7. godinu za redom na ECO Festivalu sipaju najbolji tehno kroz golema ozvučenja masi tisuća i tisuća rasplesanih tijela uz Fernandu martinis, Dubfire, Jeffa Millsa…

alt

 
od 31. srpnja pa do 1. kolovoza vrijeme je da digneš pogled prema velikoj ozarenoj nebeskoj kugli i zavijaš koliko ti glanice dopuštaju. Moondance će zatresti trogirsku tvrđavu Kamerlengo uz Sayteka i Davea Clarkea.

alt

 
Zadar također pleše na genijalnom ostvarenju po otvorenim nebom. 7. i 8. kolovoza istočni dio Rive pohodit će 20 DJ-a a Zadar vrišti s Christianom Smithom, Marcom Baileyem i Technasiom na velikom Viva Riva festivalu.

alt

 
Od 16. do 20 kolovoza zrćka sočna Papaya, glasni Aquarius i friško uređeni Kaypso divljaju na afternim, partijima i brodovima usred pučine na Sonusu uz Dixona, Enza Siragusu, Chrisa Liebinga, jackmastera…

alt

 
Vrijeme za deranje opni realnosit i klizanje u nove dimenzije je upravo od 26. do 30 kolovoza u Puli gdje će tvrđava Punta Christo na Dimensionsu plesati uz Juana Atkinsa, Âme, Floating Points…

alt

 
I konačno zatvaranje ljeta i početak ugodne polumelankolične baršunaste jeseni započinje Outlook festivalom od 2. do 6. rujna kao posljednjom ljetnom eksplozijom kada sunce već zalazi malo ranije no što smo navikli. Tu su Ronie Size, Goldie, SBTRKT…

alt

 
Kako bi Hugova kraljica zlica rekla: “Odaberi jedan broj! Sigurno ćeš pogriješiti!”, tako mi govorimo – “Odaberi bilo koji od top festivala, nemoguće je pogriješiti!” Do čitanja, ostanite nam dobri i rasplesani!
sonus 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2