Skip to main content
  • 28.12.2023.

Fedde Le Grand dolazi u Međimurje na XII. Forestland. Požuri po povoljnije ulaznice!

Najveće ime koje će Forestland ugostiti definitivno je nizozemski house DJ Fedde Le Grand, a osim toga posjetitelje u Brezju očekuje preko 48 sati glazbe, 3 pozornice od 19. do 21. srpnja 2024.

Piše: 

Naslovna foto

Jeffrey Bron

„Brže, bolje, veće“ tako nam olimpijsko ljeto 2024. najavljuju iz Forestland festivala. Nekoliko stotina artista, preko pet stotina sati glazbe bila je samo uvertira u Forest XII.

Najveći kontinentalni festival elektronske glazbe ovog će ljeta ugostiti najbolje iz svijeta glazbe, od regionalnih, lokalnih i svjetskih zvijezda, do live act izvođača. Nakon brojnih vrhunskih live act performansi i nastupa DJ-a, Forestland će se u 2024. pokloniti kralju house glazbe, „Fedde-u“.

Fedde Le Grand dolazi u Međimurje! On je nedvojbeno najveći DJ kojeg smo ikad bukirali i sretni smo što će upravo on biti headliner 12. izdanja festivala Forestland ovog ljeta“ rekao je booking i DJ manager Saša Mikac. „Remixirao je i surađivao s brojnim artistima, od Coldplaya, Maddone, Robbie Williamsa do Fatboy Slima, Shakire, Rihanne, Mariah Carey, Faithles i mnogih drugih, a brojne hitove slušali smo i mi sami godinama po klubovima, festivalima, a neki od nas i svirali na nastupima. Ljeto u Međimurju sigurno će biti čarobno, ne samo zbog Feddea, već i brojnih drugih artista koji dolaze.“

Foto Marko Edge

„Rhythm of the Night“, „Put your hands up for Detroit“ i mnogi drugi hitovi stavili su Fedde Le Granda na scenu, a nastupi po najvećim svjetskim festivalima zacementirali njegov značaj. I u 2023. godini Top DJ Mag smjestio ga je na visoko #33 mjesto najboljih DJ glazbenika na svijetu, a to je ljestvica s koje se ne miče još od davne 2007. godine. S nastupima na festivalima poput Ultre, Tomorrowlanda, Parookavillea, Untolda, Coachelle, EDC, Exit, Creamfields, Electric Zoo i Sziget, Fedde Le Grand je DJ koji će razveseliti tisuće posjetitelja Forestlanda.

Foto Marko Edge

Ljeto u Međimurju znači Forestland

Već godinama Forestland je jedan od najdugovječnijih, ali i izvorno hrvatskih, festivala, ne samo na kontinentu Hrvatske, već i u regiji. „Forestland se gradi 365 dana u godini, ovo izdanje je u maloj prednosti jer je u pitanju prijestupna godina“ rekao je Krešo Biškup iz organizacije. „Uvijek razmišljamo što, kako i koliko brže, bolje i jače. U suradnji s partnerima u 2024. u Međimurje dolazi Fedde Le Grand, stižu i jaka regionalna imena, brojni live act artisti, glazbenici iz trap, hip hop i R’n’B, a nadamo se i još kojem velikom imenu svjetske elektroničke glazbene scene.“

Foto Marko Edge

Forestland će se u 2024. održati od 19. do 21. srpnja: „U dobro poznatom formatu, od petka u podne do nedjelje u podne, Forestland će rasplesati i deset tisuća posjetitelja. Iako nas je u 2023. ometala kiša, Forestland nije stao, već je plesao u zahtjevnim, neki bi rekli i nemogućim uvjetima. Novo izdanje unosi i nove formate, nove nastupe, ali i povratak korijenima kroz okupljanje regionalne scene kako bi ojačali i podržali lokalne izvođače, povratak Female DJ Night Stagea, trap pozornice, ali i dolazak najvećih svjetskih electro zvijezda“ dodaje Biškup.

Ulaznice po cijeni već od 40 eura za oba festivalska dana mogu se pronaći u sustavu Entrio na www.entrio.hr, na brojnim prodajnim mjestima i kod lokalnih promotora, a nakon early bird promotivnog razdoblja cijena se podiže na 50 eura od 15. siječnja 2024. godine.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2