Skip to main content
  • 28.09.2023.

Graffiti, skejtanje i hip-hop, za vikend stiže 10. Xstatic festival na splitske Gripe

Splitski festival urbane kulture slavi svoj jubilej uz cjelodnevni program

Piše: 


U subotu 30. rujna, sportski kompleks Gripe u Splitu ugostit će međunarodni festival street-art/graffiti kulture i ekstremnih sportova – xSTatic. Jubilarno deseto izdanje festivala urbane kulture priprema cjelodnevnu feštu sa više od 40 graffiti umjetnika, natjecanjem u skateboardingu i nastupima regionalnih hip-hop i trap glazbenika.

Dok svoj rad i kreativna umjetnička rješenja predstavlja više od 40 graffiti umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Turske, Švicarske, Francuske, Ukrajine i Venezuele dnevni dio xSTatica će pratiti DJ program. Tijekom dana će se održati i skateboard natjecanje, a sve će kulminirati u večernjim satima nastupima Bore Balboe, Massima Savagea, Žuvija, Podočnjaka, Bobsija te DJ setom Niki Peducci.

Podsjetimo, xSTatic festival je pokrenut 2009. otkad je u Splitu ugostio više od 450 umjetnika iz čitavog svijeta, a publici predstavio više od 100  breakdance plesača. Kroz devet izdanja ugostio je brojna renomirana hip-hop imena te je postao kultni festival koji slavi različite aspekte urbane kulture.

Ulaz na festival je slobodan, a detaljna satnica i program je dostupna na društvenim mrežama xSTatica.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk