Skip to main content
  • 28.02.2024.

Mladić planira šetati od Manchestera do Ibize jer “nije u mogućnosti platiti let”

Osim što će šetati preko 2400 kilometara kako bi posjetio Ibizu, mladi Britanac će skupljati novce u humanitarne svrhe.

Piše: 

21-godišnji Henry Moores se sprema za ekspediciju koja kreće za nekoliko dana. Mladi Britanac planira šetati od Manchestera do Ibize kako bi stigao na otvaranje sezone na “bijelom otoku” te prikupio novce u humanitarne svrhe.

Kako je u jednom razgovoru mladić iz Manchestera otkrio, razlog njegove ekspedicije je poprilično jednostavan. “Nikad nisam prije bio na Ibizi, a da vam budem iskren nisam u mogućnosti platiti let“.

Ekspedicija od centra Manchestera do Ibize je duga otprilike 2400 kilometara, a Henry Moores planira šetati dužinu maratona dnevno (~42km), gotovo 60 dana za redom kako bi stigao na otvaranje sezone na Ibizi te prikupio novce u humanitarne svrhe za zakladu Tony Hudgell.

Priču o nadolazećoj ekspediciji je čuo i britanski poduzetnik, vlasnik klubova na Ibizi Wayne Lineker je podržao Henryja Mooresa te mu je odlučio pomoći u realizaciji ekspedicije. Iako još nije krenuo na ekspediciju, Henry Moores je već prikupio preko 10 tisuća funti za humanitarne svrhe kroz crowd-funding kampanju.

Mladi Britanac je već jednom imao sličnu ekspediciju, kada je šetao od Macclesfield do Pariza kako bi prikupio novce za Božićne poklone, hranu, i osnovne potrebštine za vrijeme blagdana. Na toj ekspediciji krajem prošle godine je prikupio više od 19 tisuća funti.

brejcha 2
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.