Skip to main content
  • tomorrowland
  • 20.10.2012.

ID&T odbili 100 milijuna dolara

Jedan od utemeljitelja tvrtke ID&T koja organizira velike elektronske događaje poput Sensationa, Tomorrowlanda i Mysterlanda progovorio je o glasinama koje kruže o navodnoj prodaji te tvrtke piše portal inthemix.com.au.

Naslovna foto

Tomorrowland

Duncan Stutterheim, jedan od vlasnika ID&T potvrdio je na aktualnom Amsterdam Dance Eventu da su se znali našaliti kako bi tvrtku prodali kad bi im netko ponudio 100 tisuća nizozemskih guildersa, no nakon par mjeseci netko iz Amerike im je odlučio ponuditi ne 100 tisuća, nego 100 milijuna dolara što ih je dovelo u poziciju da zastanu i promisle.

{youtube}UWb5Qc-fBvk{/youtube}

Unatoč primamljivoj ponudi vlasnici tvrtke ID&T ipak su odbili ponudu i odlučili da će ako tvrtka i dalje bude radila nakon 20 godina rasmisliti o tome da ju prodaju. Iako nije potvrđeno velike su pretpostavke da je bogatu ponudu dao i umalo potpisao kupoprodjani ugovor Robert Sillerman, američki investitor koji je dosad uložio milijarde dolara u svjetske EDM kompanije preko svoje tvrtke SFX. Nizozemski ID&T bi tako postao dio njegovog carstva, a svjedoci smo vremena u kojem su elektronski festivali, partiji i događaji postali veliki biznis, što utječe na kvalitetu glazbe, ali povećava spektakl koji se vrti oko DJ zvijezda, povećava njihove honorare i cijene ulaznica za fanove.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2