Skip to main content
  • 27.04.2023.

Jubilarni 10. Sonus u fokus stavlja predvodnike novog vala scene

Kroz deset godina postojanja, više od 100 tisuća partijanera je uživalo u Sonus avanturi

Piše: 


Sonus je već objavio i potvrdio prvih 52 izvođača za svoje jubilarno deseto izdanje. Petodnevni festival na rasporedu jeod 20. do 25. kolovoza u klubovima na plaži Zrće na otoku Pagu i na jedno mjesto okuplja samu kremu svjetske elektroničke scene.

Uz već dobro poznata i renomirana imena, Sonus je u prvom valu potvrdio i predstavnike novog vala elektroničke scene poput Vintage Culturea, Patricka Masona i Mathamea čija popularnost strmoglavo raste.

Regionalne early bird ulaznice su rasprodane, te se sada u prodaji nalazi kontigent regularnih ulaznica, a možete ih kupiti putem web stranice organizatora www.we-love-sound.com. Osigurajte ih na vrijeme.


*Klikni ovdje za fotografiju u većoj rezoluciji

Vintage Culture je jedanaesti DJ na svijetu prema čitateljima DJ MAG-a te najbolje pozicionirani house DJ na ljestvici. U proteklih godinu dana pozicionirao se na sami vrh scene, no njegov uspjeh nije došao preko noći. Glazbom se počeo baviti prije više od 10 godina, a njegovi prvi produkcijski koraci su bili obrade najdražih bendova i pjesama. Obrada “Another Brick in The Wall” i “Blue Monday” su mu otvorile vrata za ono što je danas postigao. Važan začin u njegovom receptu za uspjeh je bila popularnost EDM-a u Brazilu sredinom 2010-ih, kada su brazilski DJ-evi dobili prostor za nastupe uz tada najveća elektronička imena. Danas Vintage Culture, uživa milijunsku praćenost i veliku popularnost ne samo na južnoameričkom kontinentu već i u cijelom svijetu, prvenstveno zbog svog modernog zvuka kojeg prožima kroz nekonvencionalno duge setove. Što se tiče njegove produkcije, ona je procvjetala za vrijeme pandemije koronavirusa kada je objavio 24 trake u jednoj godini, a u jednom intervjuu je otkrio kako na lageru ima sigurno 200 traka i obrada spremnih za setove i objavu.

Jedno od najbrže rastućih elektroničkih imena u posljednje vrijeme je Patrick Mason. Predvodnik novog vala berlinskih DJ-eva, nije samo DJ i producent, već i modna ikona te zaljubljenik u filmove ili kako on sebe voli nazvati filmaš. Na prvi pogled ekscentrična persona no zapravo Patrick Mason je sve ono najbolje što Berlin predstavlja, a to je sloboda izražavanja što sami Mason čini kroz svoju glazbu. Inspiriran detroitskom i čikaškom scenom, trake iz naftalina spaja s modernim odabirima techna i housea. Ono s čime je Patrik Mason osvojio publiku su zarazni, energični setovi koji utjelovljuju energiju Berlina. Na pitanje novinara gdje se vidi za pet godina – jednostavno odgovara – “planiram dominirati svijetom”.

Dugogodišnji predstavnici Afterlife etikete i predvodnici melodičnog techno zvuka su talijanska braća koja se kriju iza projekta Mathame. Matteo and Amedeo Giovanelli su glazbeno školovani, ali su prostor za svoj glazbeni izričaj pronašli u elektroničkoj glazbi. Dok produciraju glazbu imaju samo jedan cilj, a to je da partijaneri u prvi pet sekunda prepoznaju da je to njihova traka. Braća su ljubitelji tehnologije, što se može vidjeti i kroz njihove setove kada nastupaju u hybrid setupu. Osim po melankoličnom zvuku partijaneri pamte setove Mathamea po bogatoj vizualnoj produkciji koja iskustvo seta podiže u druge dimenzije. Mathame imaju fanove u cijelom spektru elektroničke glazbe, jer njihove trake su remixane od strane DJ-eva iz raznih podžanrova – od onih underground do onih komercijalnih.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2