Skip to main content
  • 27.04.2023.

Vikend u Dva Osam: Rejvnesansa i Art & Strategy

Zagrebački klub smješten na Jabukovcu 28 još jednom donosi široku lepezi elektroničke glazbe

Piše: 

 

U četvrtak 27. travnja, zagrebački klub Dva Osam ugošćuje kulturno-umjetničku manifestacijuRejvnesansu. Grupa mladih zaljubljenika u glazbu i druge vrste umjetnosti publici predstavljaju neklasični, nadograđivani rave na višoj razini uz odabrane kvalitetne umjetnike i glazbenike.

Uz glazbene setove, Rejvensansu upotpunjuju izložbe, plesni performansi i vizualne produkcije koje plijene pažnju. Za svoj rad u 2022. nominirani su za Art produkciju godine u regiji na nagradi Ambasador. Cilj Rejvnesanse je povezati ljude dobre volje sa pozitivnom energijom, gdje postoji sloboda izražavanja pojedinca uz međusobno poštovanje.

Ovog četvrtka u za glazbu na Rejvnesansi zaduženi su Ishtva, Atrel, Hadzy i Sabina Sabija, dok je izložba u rukama Glitchboy2000-a, Flegmatea i Sabine Sablje. VJ je Mr. Molothov.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na stranicama kluba za 4€ te u dućanu ploča PDV na prvom katu kluba Pločnik. Upad na ulazu je 5€, a za studente uz X-icu 3€.

FB EVENT: REJVNESANSA: II VIII

U subotu 29. travnja, u Dva Osam na repertoaru je nova Art & Strategy večer na kojoj partijaneri uživaju u elektronici, acidu, new beatu, starom-novom EBM-u, electru, waveu i discu uz rezidenta Maryja te ovog puta i uz posebnog kosta KON:MED-a.

KON:MED, kao nom de musique Željka Luketića koji je Publicist, producent i suvlasnik izdavačke kuće Fox & His Friends Records na glazbenoj je sceni još od sredine 90-tih. Najprije kao glazbeni kritičar magazina Heroina Nova, a potom urednik na Radiju 101, gdje desetak godina uređuje emisiju Borderline Music u kojoj spaja eksperimentalnu i EBM, disco, wave i breakcore glazbu. Autor je kompilacije "Ex YU Electronica III", koautor "Electronic Jugotona", kustos brojnih izložbi koje se bave dizajnom glazbe i vinila. A sa partnerom Lerijem Ahelom, suvlasnikom kuće Fox & His Friends Records, izdaje rijetke i neobjavljene snimke koje su do sada izazvale pažnju brojnih kolekcionara ploča, ali i medija poput DJ Mag UK, Mix Mag UK i mnogih drugih.

Mary je pionir elektronske, industrijske i alternativne scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, kraja 80-ih početka '90-ih, započeo svoju DJ karijeru u klubu KSET u Zagrebu '88-'92, kasnije i u svim drugim klubovima. Njegova duboka ljubav prema elektronici je izgradila jedinstveni glazbeni ukus, što je primarni izvor inspiracije za njegov rad. Tvorac i rezident je Art & Strategyja, koji se održavao i u Sirupu, Tvornici, Medici te KSET-u prije nego što se smjestio u Dva Osam.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na stranicama kluba za 5,50€ te u dućanu ploča PDV na prvom katu kluba Pločnik. Upad na ulazu je 7€, a za studente uz X-icu 4€.

FB EVENT: Art & Strategy w/ Mary + special guest: KON:MED

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2