Skip to main content
  • 12.07.2023.

Downtown Pula nastavlja uspješno promovirati alternativnu glazbenu scenu

Glazbeno-scenska manifestacija smještena na starom stubištu de Villeovog uspona u Puli svakog ljeta posjetiteljima predstavlja nekoliko lokalnih glazbenika

Tijekom ljetnih mjeseci održat će se sveukupno pet događaja od kojih je svaki posvećen drugačijem žanru i glazbeniku. U petak je održano drugo ovogodišnje izdanje usmjereno na hip-hop. Iza pulta je bio 207, pulski dubstep producent i DJ internacionalnog uspjeha.

Iako je prepoznat na dubstep sceni, njegovi glazbeni počeci vezani su uz old school hip-hop. Pun de Villeov uspon pokazao je da je pulska publika definitivno željna ovakve glazbene ponude, ali i općenito, programa na alternativnoj glazbenoj sceni koji mladima daju prostor za okupljanje, druženje i razgovor. Dan Pauletta, dio Downtown tima, kaže kako prostora za rast uvijek ima, te da bi u budućnosti voljeli povećati broj događanja u sezoni. S obzirom da takvog sadržaja nedostaje, u tome imaju punu podršku, a Puljani bi sigurno voljeli vidjeti više takvih manifestacija kroz cijelu godinu.

Za vizualni dio ponovno je zadužen tim iz Visualie, pulskog festivala svjetla koji je ovog puta DJ pult smjestio unutar svjetleće „kocke“. Njihove LED instalacije redovno privlače pažnju prolaznika, pozivajući tako i stranu publiku da kroz glazbu i svjetlo upoznaju grad. Kroz ovakav koncept lokacija koja je dio kulturne baštine grada, a inače je pomalo nezamjećena, uspjeva ostvariti svoj potencijal. Inicijativa koja je jednako zanimljiva i stranim i domaćim posjetiteljima i redovno 'napuni' uspon, a pritom ostaje izvan mainstreama, svakako je pohvalna.

Glazbeni program, kao i do sada, potpisuje Iskren Jovandić. Ove godine početak su označili Munchies Sound System,a do kraja ljeta najavljuje se Minolta koja će publici predstaviti svoju fuziju disco, funk i balearic zvukova; zatim Nemanja DJ set, na kojem će frontman benda Nemanja, Luka Šipetić, predstaviti svoj novi, treći po redu album Voodoo Beat, a plesnu sezonu  zatvara Mr. M u svom funky stilu.

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.