Skip to main content
  • 6.07.2015.

Legendarni Chemical Brothers i predstavljanje novog albuma na Ultri


Još nas samo 4 dana dijeli od velike Ultra Europe eksplozije koja će od Splita od 10. do 12. srpnja učiniti europsku party prijestolnicu.

 
Nakon Splita komadići Ultre selit će na Hvar i Vis gdje će pod zajedničkim krilom treštati sve do 17. srpnja. No nama posebno zanimljivo je otvaranje splitskog festivalskog ludila za koje će se pobrnuti legendarni Chemical Brothers i to ni više ni manje nego predstavljanjem singlova s novog albuma "Born In The Echoes" koji će se u Hrvatskoj službeno izliti u audiosferu 17. srpnja, točno tjedan dana nakon eksplozije na Poljudu. 

Born in the Echoes osmi je album The Chemical Brothersa. Njegovo stvaranje u spomenutoj kući na osami se odvijalo tijekom pet godina od njihovog posljednjeg albuma (audio-vizualni uradak Further) i prateće svjetske turneje (što je dokumentirano u filmu i live albumu Don’t Think). The Chemical Brothers su tijekom tih 5 godina brusili i redifinirali svoj zvuk u nešto što je ogoljeno i energično – zvuk koji je nastao kao reakcija na većinu današnje elektroničke glazbe.

 
Prvi singl, "Sometimes I Feel So Deserted", kojim je ujedno i najavljen album, premijerno ste mogli uhvatiti u showu Annie Mac na BBC Radio 1. Born In The Echoes osmi je autorski album dvojca koji je u posljednja dva desetljeća preobrazio naličje elektronike i naslijedio je svog prethodnika Further iz 2010. Na novom studijskom ostvarenju čekat će vas 11 potpuno novih pjesama od kojih će neke biti izvedene i na samoj Ultri. 
{youtube}8OUqqsXVmlc{/youtube}
 
Track lista:
 
1. Sometimes I Feel So Deserted
 
2. Go (featuring Q-Tip)
 
3. Under Neon Lights (featuring St. Vincent)
 
4. EML Ritual (featuring Ali Love)
 
5. I’ll See You There
 
6. Just Bang
 
7. Reflexion
 
8. Taste of Honey
 
9. Born In The Echoes (featuring Cate Le Bon)
 
10. Radiate
 
11. Wide Open (featuring Beck)
 
Uz Chemichal Brothers čitavi lineup Ultre nalikuje manifestu "Tko je tko u elektronici" pa će sretnici s kartama u džepu moći čuti još i Martin Garrixa, Armina Van Buurena, Afrojacka, Davida Guettu, Stevea Angela, Hardwella…

alt

 
2015. će ujedno ostati upisana i kao godina u kojoj Ultra kopa dublje u underground na novom Resistance stageu koji se odupire EDM strujanjima i tu su Solomun, Matador, Umek, Carl Cox, Nicole Moudaber, Guy Gerber, Marco Carola, Jamie Jones, Hot Since 82…
 
Split se već puni, mladi ljudi željni svega onoga što život pruža već su preplavili ulice i iz sata u sat grad se sve više preobražava. Kao da natežeš gumu praćke u iščekivanju dok napokon ne opali i ne odbaci ti srce daleko u stratosferu partijem Svena Vatha 9. srpnja u Hemingwayu.
 
Svi oni koji iz bilo kojeg razloga neće moći live prisustvati spektaklu moći će se zalijepiti za neku spravicu i pratiti digitalni prijenos na Max TV-u i Tportalu.
 
Želimo vam ultra vruće ljeto i jednakav takav provod!
sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.