Skip to main content
  • 16.04.2023.

The Chemical Brothers slave 30 godina i najavljuju deseti studijski album

Bit će to deseti studijski album The Chemical Brothersa, koji se poklapa s njihovom 30. obljetnicom

Piše: 


Dvojac je vijest objavio na društvenim mrežama

Izašao je ' No Reason ' — njihov prvi singl nakon 'The Darkness That You Fear' , prije dvije godine. 'No Reason' je u digitalnom izdanju stigao u ožujku, a ovaj bi mjesec trebao biti na vinilu. Još jedna neobjavljena pjesma, 'All Of A Sudden', pojavljuje se na B-strani. Pogledajte kako su izveli No Reason nedavno na Coachelli.

Još neimenovana ploča bit će deseti studijski album The Chemical Brothersa, poznatih kao Tom Rowlands i Ed Simons. Izlazak se poklapa s 30. godišnjicom dvojca, koji su prvi put formirani kao Dust Brothers na prijelazu u 1990. nakon susreta na Sveučilištu u Manchesteru.

Iako je ta suradnja ​​bila kratkog vijeka, prvi su radovi brzo naišli naklonost velikana poput Andrewa Weatheralla i Justina Robertsona, postavljajući pozornicu debitantskog LP-a iz 1995., 'Exit Planet Dust' — čiji naslov upućuje na promjenu imena u The Chemical Brothers.


Foto The Chemical Brothers Instagram ('No Reason' design by @smithandlyall)

Uz nadolazeći album, veterani plesne glazbe iz Ujedinjenog Kraljevstva također su potvrdili turneju od šest dana u arenama tijekom ove godine, s nastupima u Londonu, Birminghamu, Manchesteru i Glasgowu… U Hrvatskoj su nastupali 2019. u zagrebačkom Domu sportova, a evo i kakvi su bili dojmovi naše novinarke.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2