Skip to main content
  • 29.05.2023.

Marco Carola, Dennis Cruz, Damian Lazarus u Cave Romane 23. i 24. lipnja

Impresivan popis DJ zvijezda po prvi puta u Hrvatskoj otvara „Gates of Agartha“

Piše: 

Istarski Cave Romane 23. i 24. lipnja domaćin je dvodnevnoj glazbenoj odiseji na kojoj će nastupiti talijanski superstar DJ Marco Carola, autor brojnih house hitova, Španjolac Dennis Cruz, osnivač Crosstown Rebelsa Damian Lazarus, grčka zvijezda Echonomist, zvijezda nove generacije nizozemske house scene Chris Stussy, a tu su i domaći i regionalni izvođači.


 
Prvi je ovo događaj koji u Vinkuranu u Općini Medulin zajedno organiziraju američki glazbeni brend Gate te hrvatski BSH. Sestrinski festival „Echoes from Agartha“, koji se održava u turskoj Kapadokiji, rasprodao se za svega nekoliko dana. Ovim događajem Istra kao regija bogate povijesti posjetiteljima će dočarati neka davna vremena carstava. Ovaj događaj spaja povijest, umjetnost i glazbu u jedno novo iskustvo za posjetitelje. Ovo je prva nova destinacija ovog festivala koji istražuje mistična i mitska mjesta diljem svijeta gdje se sudaraju umjetnost, kultura i povijest.


 
„Gates of Agartha“
zasigurno će odjeknuti u svijetu te još jednom istaknuti povijest, ljepote i turistički potencijal Istre i Hrvatske. Projekt se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Medulina. Prošlogodišnji BSH Cave Romane dobitnik je nagrade Ambasador za najbolji Open air događaj u Hrvatskoj. Uz prvu ediciju novog festivala „Gates of Agartha“, BSH Events Cave Romane se 12. kolovoza vraća na najljepšu antičku pozornicu na Mediteranu, a u goste stiže Hot Since 82.


 
Cave Romane
, rimski kamenolom, u blizini grada Pule, Rimljani su stoljećima koristili za vađenje vrste kamena zvanog istarski vapnenac, koji je bio vrlo cijenjen zbog svoje kvalitete i korišten u gradnji mnogih važnih građevina u Rimskom carstvu, uključujući Koloseum u Rimu. Ovo posebno mjesto doslovce je isklesano u stijeni i bit će opremljeno impresivnom i vrhunskom tehnologijom osvijetljenja, kao i produkcijom svjetske klase.

Očekuje se više od četiri tisuće posjetitelja koji će uz glazbu i ples, definitivno istraživati lokalnu kulturu, ali i moderne tekovine istarskog kraja.
 
Ulaznice za ovaj spektakl po posebnoj se cijeni za regiju mogu kupiti u sustavu Entrio.hr

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2