Skip to main content
  • 29.05.2023.

Cortex Thrill objavili novi EP -Dualism (Yang)- te se pripremaju za nastup u Belgiji

EP “Dualism (Yin)” objavljen početkom godine dobiva svoj nastavak

Piše: 


Nagrađivani hrvatski duo objavio je novi EP Dualism (Yang)” na Bonzai Progressive etiketi. EP je sačinjen od tri trake “Natural Dualities”, “Paradox” i “Fluid Kinematics” te dvije obrade Fluid Kinematics” iza koje stoji legendarni Jon The Dentist.

Cortex Thrill je poznat po svojim konceptualnim produkcijama koje slušatelje vode u nove dimenzije i potiče na razmišljanje izvan kutije, a ta misao se osjeća i kroz novi EP koji komplementira svog prethodnika “Dualism (Yin)”. Traku “Natural Dualities” obuzimaju zavodljivi topli tonovi, s emotivnim grooveom i melodičnim ritmom. “Paradox” je spremna za plesne podije, sa svojim dojmljivim grooveom izgrađenim oko atmosferičnih zvukova i 303 bas linije. Sa “Fluid Kinematics” EP je zaokružen, a traka slušateljima pruža putovanje zaraznim elektroničkim zvukovima.

Upravo traku “Fluid Kinematics” je odabrao Jon The Dentists koju će obraditi te je složio dvije nove verzije – klupski mix i intro mix, s kojima je ovom EP-ju dodao malo svog sastojka s kojim je 90-ih osvajao plesne podije diljem svijeta.

Novi EP nije jedino na čemu je Cortex Thrill radio, u pripremi imaju još 2 digitalna i vinyl izdanja sa retro hard trance stilom za Bonzai Records. Dok za Bonzai Progressive etiketu imaju potpisanu suradnju s Alenom Oversoundom.

Osim nove glazbe, hrvatski duo se sprema za novi nastup na Legacy Festivalu u Belgiji na kojem su prošle godine nastupili pred 30 tisuća ljudi. Festival je na rasporedu 9. i 10. lipnja Zilvermeeru nedaleko od belgijskog gradića Mol. Legacy Festival je ove godine poseban po tome što vizualni identitet festivala potpisuje upravo Ivo T. Montina iz Cortex Thrilla.

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2