Skip to main content
  • 12.10.2023.

Masterclass, live izvedbe i clubbing na četvrtom micro festivalu Tenzije u Rijeci

Kolektiv Tipsy sprema novu poslasticu za sve ljubitelje elektroničke glazbe i suvremene umjetnosti

Piše: 


U subotu 14. listopada, micro festival eksperimentalnih audiovizualnih izvedbi TENZIJE četvrtu godinu prezentira avangardne sonične narative u Rijeci, a ovog puta u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Program je koncipiran od tri dijela – masterclassa, umjetničkog i klupskog programa.

Edukativni, umjetnički i klupski program ugostit će live izvedbu slovenske umjetnice rouge-ah i vizualnog umjetnika Branimira Štivića, posjet glazbenom studiju te DJ setove Lorens i di.merkla koji će u Galeriji OK kreirati ozračje prethodno i nakon live izvedbe u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Urška Preis poznata i kao rouge-ah, je glazbenica, harfistica, vizualna umjetnica i glazbena producentica. Magistrirala je na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani, a svoje znanje usavršavala u Reykjavíku, Leipzigu, Londonu i Kopenhagenu.

Friends of Friends · FF Mixtape #179: rouge-ah

Njezin debitantski album “bare” objavljuje Kamizdat Records u jesen 2018. Zajedno s glazbenom producenticom Tine Vrabič – Nitz formira duo II/III koji je debitirao na AmbientSoup labelu s EP-omIt Could Be Paradise”. Također je članica fluidnog ansambla Roka Zalokara „Zhlehtet“ i četveročlane eksperimentalne noise skupine Sujevera, koja je nastupala na TENZIJAMA 2021.

Mjesta za masterclass radionicu su popunjena, a ulaz na ostatak programa micro festivala TENZIJE je besplatan.

FB EVENT: Micro festival TENZIJE

sonic desktop
promo clubs
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.