Skip to main content
  • 27.06.2024.

Nakadia – azijska techno diva premijerno na Moondance festivalu!

Svojim jedinstvenim stilom i snažnim beatovima, Nakadia donosi svježu energiju na hrvatsku festivalsku scenu.

Piše: 

Njen nastup, zakazan za vrhunac festivala, pružit će posjetiteljima nezaboravno iskustvo uz zvukove koji pokreću i osvajaju plesne podije širom svijeta. Ne propustite priliku biti dio ovog nevjerojatnog glazbenog spektakla pod mjesečinom. Dođite i plešite s nama do zore! Uživajte u elektrificirajućem debitantskom nastupu azijske techno dive Nakadie na ovogodišnjem Moondance festivalu u Trogiru!

Nakadia, pravim imenom Seephrai Mungphanklang, rođena je u malom selu u Tajlandu i izrasla je u jednu od najistaknutijih figura u svijetu techno glazbe. Njezino glazbeno putovanje započelo je kada je posjetila Njemačku 2002. godine, gdje je prvi put doživjela elektroničku glazbu. Inspirirana novim zvukovima, brzo se posvetila DJ-ing-u, učeći se umijeću miksiranja i produkcije.

Nakadia je ubrzo počela nastupati u klubovima širom Europe, a njezina strast i energija brzo su je istaknule u sceni. S vremenom, njezina reputacija rasla je, što ju je dovelo do nastupa na nekim od najvećih svjetskih pozornica, uključujući berlinski Tresor i londonski Ministry of Sound. Njezin stil je dinamičan miks klasičnog i modernog techno zvuka, koji odlikuje emocionalna dubina i tehnička preciznost.

Nakadia je također poznata po svom radu na promicanju elektroničke glazbe u Aziji, posebno u svojoj domovini Tajlandu, gdje redovito nastupa i pomaže u razvoju lokalne scene. Njezin utjecaj i uspjeh kao jedne od rijetkih međunarodno priznatih DJ-ica iz Azije čine je pravim uzorom i inspiracijom za mnoge mlade umjetnike diljem svijeta.

Nakadia je DJ-ica i producentica koja se ističe svojim izuzetnim tehničkim sposobnostima i inovativnim pristupom elektroničkoj glazbi, daleko nadilazeći stereotip o “još jednom lijepom licu na sceni”. Tijekom svoje impresivne karijere održala je preko 1900 nastupa u nekim od najpoznatijih klubova i festivala širom svijeta, čime je potvrdila svoj status kao jedna od vodećih figura na globalnoj techno sceni.

Kao producentica, Nakadia je posebno poznata po svojim tehničkim vještinama u studiju, s naglaskom na radu s analognim i modularnim sintisajzerima. Njezin pristup produkciji je metodičan i inovativan, kombinirajući klasične tehnike s modernim tehnološkim dostignućima kako bi stvorila složene, emocionalno nabijene stvari. Ovi elementi daju njezinoj glazbi jedinstveni pečat i dubinu, odražavajući njezinu strast prema detaljima i kvaliteti.

Njezine DJ vještine odlikuju iznimna kontrola miksa, sposobnost stapanja različitih zvukova i ritmova, te izvanredna intuicija za stvaranje dinamičnih setova koji energično vode publiku kroz cijelu noć. Njezina sposobnost da osjeti publiku kao i da energiju usmjeri ka kreiranju pozitivne energije na plesnom podiju čini njezine nastupe nezaboravnima i živahnima.

Nakadia je surađivala s brojnim uglednim izdavačkim kućama i umjetnicima, što dodatno svjedoči o njezinoj profesionalnosti i poštovanju unutar techno zajednice. Njezini radovi su redovito hvaljeni zbog njihove inovativnosti i sposobnosti da prenesu snažne emocije kroz elektronički medij, čineći je istinskom majstoricom svog zanata. Njezina produkcija je polirana i detaljna, s jasnim naglaskom na kvaliteti i originalnosti.

Ulaznice za 11. Moondance festival po trenutnim cijenama možete osigurati kroz sustav Entrio do 1. srpnja, a za čitatelje Klubske Scene tu je popust od 10% s promo kodom KS10.

kruder web
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.