Skip to main content
  • 3.07.2023.

Nizozemski majstor obrada Joris Voorn se prisjetio jednog od svojih prvih izlazaka

U nekom paralelnom svijetu, Joris Voorn je mogao svirati totalno drugačiji stil elektroničke glazbe

Piše: 

Nizozemski DJ i producent Joris Voorn se na svojim društvenim mrežama u svom nedavnom posjetu Londonu prisjetio jednog od svojih prvih noćnih izlazaka ikad. Popularni DJ, uoči svog nastupa u legendarnom fabricu, otkrio je jedan od njegovih prvih izlazaka u životu bio u Londonu i to u klubu zvanom “The Fridge”.

The Fridge” je bio važan alternativni klub smješten na jugu Londona koji je radio od 1981. sve do početka 2010. Tijekom tri desetljeća rada imali su brojne kvalitetne programe i zanimljive večeri, a jedna od njih je “Return To  The Source” na kojoj se vrtio psy-trance zvuk, a to je upravo bila večer koju je i Joris Voorn posjetio.


Jorisa Voorna uskoro imamo ponovno priliku slušati u Hrvatskoj jer gostuje na Zadar Sunset Festivalu zajedno s Rogererom Sanchezom i Pacom Osunom od 31. srpnja do 3. kolovoza. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Danas, ipak Joris Voorn ne vrti psy-trance, već ima svoj stil koji ga je isprofilirao u vrhunskog elektroničkoj umjetnika, a nešto po čemu se njegova glazba ističe su njegove obrade traka.

Eelke Kleijn – Transmission – Joris Voorn Remix
{youtube}6ZF4OtOvg9M{/youtube}

Diskografija nizozemskog DJ-a i producenta ispunjena je brojnim kvalitetnim izdanjima, ali kada su u pitanju obrade objavljene u posljednje vrijeme, koje su postale neizbježne u brojnim setovima i playlistama to je ovih pet traka.

Monkey Safari – Safe – Joris Voorn Remix
{youtube}EWPlIon1ghM{/youtube}

Elderbrook – Numb – Joris Voorn Remix
{youtube}wBxukz3-lFE{/youtube}

Mees Salome – Fool’s Paradise – Joris Voorn Remix
{youtube}ROIRCwzyE_E{/youtube}

Marsh – Little Darling – Joris Voorn Remix
{youtube}4uzB-mtiVQ0{/youtube}

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2