Skip to main content
  • dimensions festival
  • 4.02.2014.

Petodnevni Dimensions objavio izvođače

Treći po redu Dimensions festival preselio se u mjesec kolovoz, te se ove godine održava u nešto ranijem terminu, od 27. do 31.08.

Piše: 

Naslovna foto

Dimensions festival


Otvaranje petodnevne priredbe zakazano je u 2000. godina starom amfiteatru pored Punte Christo, dok se festivalska zbivanja nastavljaju na već dobro poznatoj lokaciji tvrđave Punta Christo u Štinjanu pored Pule. Dimensions objedinjuje različite pravce elektronske glazbe i ove godine. Tako ćemo slušati producente, DJe i live-actove koji dolaze iz house, techno, jazz, funk, soul, drum and bass i drugih stilova.
{youtube}b8sD4kNtUNI{/youtube}

Na otvaranju priredbe, u srijedu 27. kolovoza nastupa francuski umjetnik Caribou kao live act koji se s albumom "Swim" iz 2010.g. etablirao na sceni. Njemu će se još pridružiti fantastični dvojac Nicolas Jaar i Dave Harrington koji zajednički proizvode nevjerojatnu elektroniku. Tu su još i eksperimentalni producent i kompozitor Nils Frahm i pjevač Kwabs koji sa eksplozivnim vokalom seže od afričkih glazbenih korjena, do RnB-a i gospela.

Festivalske pozornice obogatit će imena poput house i techno pionira Moodymanna i Thea Parrisha. Predstavnici Detroit techna i članovi Underground Resistance kolektiva, Juan Atkins i Moritz von Oswald također su među potvrđenima, kao i producent Jon Hopkins koji svira uživo. Roy Ayers poznat je po odličnoj kombinaciji funka, soula i jazza.
{youtube}hyIhF8MUuqg{/youtube}

Stižu i Gilles Peterson, Kode 9, Scion, Motor City Drum Ensemble, Ben UFO, Goldie, Move D, Axel Boman, Karizma, Roman Flugel, Pearson Sound i Karizma. U live izvedbama čut ćemo kolektiv Underground Resistance pres. Timeline, dvojac Metro Area, Tikiman, Aux 88, te Mala. Premijerni nastup na ovogodišnjem Dimensionsu imat će Nina Kraviz iz Rusije.

Ulaznice za posjetitelje iz regije ex YU sada su 660 kn, a pretprodajna mjesta potražite ovdje.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2