Skip to main content
  • alt
  • 15.06.2015.

Pozornice Outlook i Dimensions festivala

"Cijeli svijet je pozornica, a svi muškarci i žene samo su glumci" – rekao je jednom puno mudriji i riječitiji gospodin. Je li Shakespeare bio u pravu to ne znamo, ali Outlook i Dimensions zasigurno imaju nekoliko na kojima će se odvijati glazbene peripetije i raspleti.

 
Arena u luci može se pohvaliti sound systemom svjetskog glasa i lightshowom koji mu svakoko može držati svijeću, a na njoj će se predstaviti live actovi i headlineri festivala. S pogledom koji puca na idilu Pulskog zaljeva čut ćete prigušeno tutnjanje s Tvrđave dok plešete od izlaska do zalaska Sunca.
 
Jarak ili grotlo (The Moat) jedna je od najimpresivnijih i najposebnijih lokacija koja je upecala oko organizatora na prvu. Stometarski potez zatvorit će vas u kamene zidove koji se nadvijaju nad glavom i od čijih sedam metarskih stijenki će se zvuk  svakodnevno odbijati dok debela dama ne zapjeva.

alt

 
Praznina izvan zidova tvrđave (The Void) komadić je zelenog festivalskog raja koji se kameleonski pravi da je "uobičajena festivalska pozornica". S kapacitetom od oko 1000 duša postala je iznimno popularna platforma za umjetnike diljem zastupljenih žanrova. Mala čistina za veliki užitak.

alt

 
Smještena između kampa, tvrđave i luke sjedi šumska čistina (The Clearing) s kapacitetom od 3000 simultanih plesača. Prvi puta rasplesana 2012. ubrzo je postala favorit mnogih fanova festivala s odličnom atmosferom i sve boljim i boljim programom.

alt

 
Mungo's arena je open air komadić raja koji može skućiti 1200 plesača i dom je Mungo's Sound Systemu koji se svake godine samo za potrebe festivala doprema iz Škotske na prostor koji je baš u svrhu nekontroliranog plesa raščišćen 2010.

alt

 
Arena u tvrđavi 1 (Fort Arena 1) je okružena golemim zidovima koji grle lokalitet i pružaju savršen porstor za genijalni kristalno čisti sound system i poigravanje svjetlosnim efektima.

alt

 
Noina plesna dvorana (Noah's Ballroom) je jednostavni koncept ljudi postavljenih u rupu s dobrom glazbom. Rezultat je alkemija užitka i lokacija koja je postala omiljeni dio festivala mnogim njegovim posjetiocima u protekle tri godine.

alt

 
Vrt (The Garden) je prekrasna lokacija suptilno sakrivena krošnjama, malo udaljena od glasnog pulsiranja tvrđave i korištena kao mjesot za ples po prvi puta prethodne godine.

alt

 
Samo par stotina metara dalje od tvrđave nalazi se plaža (Beach parties) kao dnevna varijanta s veselim ritmovima koji odjekuju vodenom površinom od podneva do zalaska sunca kada se partyji penju na tvrđavu. Roštilji, klopa, cuga, ronjenje i lagani beat kojim otresaš jučerašnji mamurluk i iznova kliziš u party modus za večer koja dolazi.
 
alt
 
 
sonus 2
sonus 1
Marshall Jefferson u kratkom dokumentarcu dijeli priču iza jedne od najcjenjenijih pjesama house glazbe, ‘Move Your Body’
sonus 1
Marshall Jefferson u kratkom dokumentarcu dijeli priču iza jedne od najcjenjenijih pjesama house glazbe, ‘Move Your Body’