Baner

Preko 40 brodova plovi za jubilarnu 10. flotu Outlooka!

Četvrtak, 13 Srpanj 2017

Tvoj outlook, tvoj pogled na život, priče koje pričaš sam sebi i što vjeruješ da je istina oblikovat će sudbinsku liniju kojom se krećeš više od bilo čega drugoga. Pa obrati pažnju da taj pogled bude ljubazan, topao, glasan i inkluzivan za sve lijepo što svijet ima za ponuditi.


Gdje bolje za uštimati unutarnje metronome nego na desetom jubilarnom izdanju prekrasno glasnog Outlook festivala koji će, iz festivalske luke na štinjanskoj tvrđi od četvrtka u podne do nedjelje, odaslati na pučinu preko 40 muzikalnih plovila. Upade za plutanje uz glazbene ekstaze hvataš samo uz festivalsku ulaznicu na linku ovdje. Govoriš li svojoj maloj da ima lice koje lansira brodove, pokaži joj da to ozbiljno misliš i ugrabi i njoj jedan upad za najbolje od svjetskog hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, Dj-a, Mc-a, soundsystema. Sada se zavali, opusti i otplutaj u detaljniji narativ.Promenadu pulskim zaljevom i Nacionalnim parkom Brijuni možeš u detaljnom rasporedu poručiti ovdje, a kao kapetani brodova nameću se iz bass svemira preuzeti Deep Medi, Shogun Audio, Swing Ting, Just Jam, Metalheadz, dok ponosni team nije propustio s osmijehom napomenuti kako ovogodišnje izdanje dolazi s legendarnim imenima kao što su Dizzie Rascal, Dawn Penn, Goldie, Wiley, Hatcha, Giggs, Congo Natty, DJ Shadow Horace Andy interpolirani sa svježim snagama na sceni iz svih zakutaka svijeta.

Kako se po jutrima dan poznaje za rezanje startne trake stiže B2B “dream team”; TQD s Royal T, Flava D i DJ Q koji preuzimaju kormilo nad prvim brodom na pučini. Nakon njih slijede Scotch Bonnet koji donosi sa sobom Mungos Hifi sound system i Charlie P, rezervirani za pustolovan četvrtak popodne. Za ljubitelje hip hopa smo ukrcali Diplomats of Sound, rappera iz Queensa Pharoahe Moncha, Jehst i The Mouse Outfi. Grime kolektiv će povesti svu svoju ekipu na brod; Elijah & Skilliam, Swindle, Murlo, Champion uključujući i MC Seriousa kao domaćina. Dub Smugglers su pozvali SoomT i Gardna, a predstavnik junglista će biti Congo Natty s prestižnom ekipom Iron Dread, Nanci, Lady Chann i Mad Professor. Swamp 81 brod predvodi Loefah, s Paleman, Lamont i Chunkyjem, ne smiju se sigurno propustiti ni b2b zvijezde kao Chimpo s Palemanom, Lamont i stari prijatelji Grandmixxer, Killa P i Black Josh. D’n’B kreće veselo s obzirom na najavljen nastup Collectivea crew s Randallom, DLR-om, Onsetom i Mc Fokusom. Četvrtak na moru zatvara Resident Advisor s The Bug, Flowden, Riko Dan plus Madam X.Petak je rezerviran za već okrunjene u svijetu duba, grimea, rootsa, reggae, bassa, startajući ekipom iz Manchestera Swing Ting; uz afrobeat ritam s Murlom, Amy Becker, Equiknoxxom, Samrai, Plattom, Joey B & Foxom, Gentleman’s Dub Clubom, Adrian Sherwoodom, Stand High Patrolom, uz potporu vokalistica Eve Lazarus i Parly B. Dan Shake će nastupiti kao predstavnik festivalskog brata Dimensions, zajedno Dimensions Soundsystem ekipom. Još obiteljskih vibri stiže zahvaljujući Sub Dubu i old school dubu uz pomoć Horace Andyja, Iration Steppas, Murray Mana i Sinai Sound’s Chefa. Starwarz x Dispatch brod vode Marcus Intalex, Signal, Kyrist, dok Alix Perez b2B sa Skeptical donosi heavy bass iz 1985. Max X i Kaizen ekipu očekujemo na brodu prvi puta, Metalheadz će isploviti s Goldie b2b s Ant TC1 što će sigurno za Headze biti značajan trenutak. Radar Radio se drugu godinu vraća iz Londona s ekipom talenata uključujući Sir Spyro, Amy Becker, Mungo i Jetsss, i LEVELZ ekipa iz Manchestera. Petak će završiti u velikom stilu s Contactom uz Ivy Lab, Truth i Youngstu.

Raspored za subotu jednako je masivan počevši s Crucastom predstavljajući P Money, Uprise Audio, Warning i Keeping it Grimey. The Shogun Audio brodom će kormilariti Icicle i prijatelji, Critical Sound ekipa (Enei, Kasra & Ivy Lab), ponovno ove godine i legendarni Deep Medi (inače rasprodan u minuti prošle godine) kao i glavni akteri Outlooka; Mala, Commodo, Jack Sparrow, Gantz. My Nu Leng dovodi također ekipu na palubu, Just Jam energično sa Zed Biasom, Murlom i Grandmixxerom, dok UK hip hop dolazi s High Focus Records ekipom Fliptrix, Dirty Dike, Ed Scissor, i ostalim rezidentima tog labela. Deep, Dark & Dangerous predstavljaju Truth, Youngstau i District Motive na svom bass brodu. Subotnji zalazak sunca je rezerviran za Dub Stuy s Iration Steppas, Murray Man, Doctor Jeep, Von D & Rider Shafique.Finalni dan otpočinje s dubstep fanaticima FATKIDONFIRE, koji sa sobom dovode i J:Kenzoa, Jack Sparrowa. Big Zuu i Ets i dame Madam X, Nidia Minaj & IAMDDB. Dub Phizix & Strategy organiziraju Well Good boat party, na Channel One brodu se svira samo roots i dub, a osim toga Pressure najavljuje set s The Bugom i vrhunskim live nastupima Lady Chann, Miss Red i Riko Dan. Bladerunnaz x RE:SET dovode Icicle & Skittles plus goste iznenađenja. Hatcha, dio Outlook ekipe od prvog dana, je okupio posebnu ekipu za deseti rođendan; Loefah, Plastician, Mighty Moe, tako da očekujte nostalgične i festivalske hitove. Na brodu Ministry of Sounds/No Requests ćemo čuti garage zvuk, a za DJ pultom su Zed Bias i Matt Jam Lamont. Kahn&Neek su headlineri na Bandulu brodu, s Boofy & Hi 5 Ghost. Zadnje spomenuti, ali ne i manje važni će biti Randall, Kenny Ken i Josey Rebelle.

Sreća tvoja da si bio plam u očevom oku baš u Ex-Yu regiji jer sada po povlaštenim cijenama grabiš festivalske upade kao i one za Outlook Arenu, a loviš in u Entrio sistemu i na prodajnim mjestima porazasipanima diljem zemlje. Pa od Outlook pučke kapetanije veliki pozdrav i mirno vam more dragi naši!

Preko 40 brodova plovi za jubilarnu 10. flotu Outlooka!