Skip to main content
  • 4.02.2015.

Rudimental predstavljaju novi DJ nastup u Crnoj Gori

Prošlogodišnji headlineri Exit festivala, Rudimental, nakon izrazito uspješnog nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, 16. srpnja dolaze na Sea Dance s novim DJ nastupom.

Piše: 


Jedan od najpopularnijih sastava današnjice Rudimental i trenutno superaktualni engleski duo Sigma, uz sve popularnijeg londonskog DJ-a Marka Wilkinsona, prvi su potvrđeni izvođači glavne pozornice ovogodišnjeg Sea Dance festivala na Jazu.

Najbolji europski festival do 40.000 posjetitelja dnevno, smješten pored Budve na jednoj od najljepših plaža Jadrana, ove godine bit će održan od 16. do 18. srpnja kao morski dio Exit Avanture. Prva tri, od mnogih drugih jednako aktualnih imena koja će ove godine obilježiti Sea Dance festival, samo su dio inovacija koje na Jazu očekuju brojne posjetitelje iz raznih dijelova svijeta.

U prethodne dvije godine ovaj ultimativni hit četverac, osvojio je svjetsku scenu poput tajfuna i Rudimental danas s pravom glasi za jedan od najtraženijih glazbenih kolektiva, okupljajući oko sebe suradnike kao što su Jay Z, Emeli Sandé, John Newman ili Ed Sheeran s kojim su nedavno bili na američkoj turneji. Vlasnici su prestižne Brit nagrade te prvog mjesta otočne top liste, s albumom „Home“ koji je zabilježio multiplatinaste naklade u nekoliko zemalja svijeta, uz apsolutne radijske hitove poput „Not Giving In“, „Free“ ili „Feel The Love“. Stotine milijuna pregleda na Youtubeu bilježi i nezaboravna „Waiting All Night“, koju je publika Exit festivala uvjerljivo izglasala za himnu ljeta.
{youtube}lMKCVts11sU{/youtube}

Još jedna visokonakladna atrakcija koja 16. srpnja stiže na Jaz iz Engleske je i hit duo Sigma (Ʃ), koji su prošle godine zabilježili čak dva prva mjesta na britanskoj listi singlova s velikom hitovima „Rudeboy“, „Changing“ i „Nobody To Love“ čiji spot, kao da je sniman za ljetnu Exit Avanturu. Spomenuti video i singl donio im je čak dvije nominacije za ovogodišnje Brit nagrade, što je najbolja potvrda aktualnosti njihovog zvuka, uz listu suradnika s imenima kao što su Kanye West, Paloma Faith, Eric Prydz, Ellie Goulding, Kiezsa i drugi. Trenutno na ljestvicama raste njihov singl „Higher“ na kojem gostuje popularni engleski pjevač Labrinth, kao najava Sigminog albuma „Life“.
{youtube}KD5fLb-WgBU{/youtube}

Plejada najvećih hitova u proteklih nekoliko godina, ne bi bila potpuna da se na njoj ne nađe i punokrvna himna „Afterglow“ i njezin „krivac“ Mark Wilkinson, čiji nas set očekuje 18. srpnja! Londonski DJ i producent dominirao je britanskom listom plesnih singlova s albumom „Lazers Not Included“, a remikse je potpisao za imena kao što su Gorgon City, Chase & Status i Example, uz neizostavnu klupsku verziju pjesme „Sing“ Eda Sheerana.
{youtube}I9QGpHScGug{/youtube}

Ulaznice za Exit festival prodaju se i dalje po ranim cijenama od 459 kn, za Sea Dance 285 kn (290 kn online), dok se jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture od Petrovaradina do Jaza, može nabaviti za samo 549 kn, odnosno 559 kn pri kupovini online. Za sve koji žele uz ulaznicu na vrijeme osigurati prijevoz i smještaj na oba festivala, kompletni paketi mogu se pronaći na stranici www.exittrip.org, službenoj turističkoj agenciji Exita.

sea star desk
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.