Skip to main content
  • sonar2013
  • 27.12.2012.

Sonar na putu oko svijeta

Otkad je 2002. krenuo na put oko svijeta španjolski Sonar organizirao je 43 svoja partija ili festivala i predstavio se publici koja se jednako oduševila u Velikoj Britaniji, Americi, Meksiku ali i Japanu.

Naslovna foto

sonar2013

Veliki španjolski festival Sonar Barcelona koji su neki od vas možda posjetili, a drugi dio vas ga je upisao u listu želja, sljedeću godinu, tj. ovu koja nam je iza ugla slavi 20. obljetnicu postojanja. Već su sad najavili pet novih festivala diljem svijeta koji uključuju Reyjavik, Cape Town, Tokyo, São Paulo i Barcelonu. U sljedećih šest mjeseci Sonar će dakle predstaviti 300 nastupa glazbenih zvijezda, bendova i DJ-a na 21 pozornici unutar 5 velikih događaja.

{youtube}kmwSnf6TMY0{/youtube}

Prvi je na listi Reyjavik na Islandu 15. i 16. veljače  kojem će između ostalih nastupiti James Blake Squarepusher, Modeselektor, Simian Mobile Disco, GusGus, Tale of Us i drugi.

Slijede ga Sonar festival u Cape Townu u Južnoj Africi, gdje se održava po drugi put 1. ožujka 2013., zatim 6. SonarSound Tokyo zakazan za 7.i 8. travnja kao najreprezentativnija azijska verzija Sonara.

{youtube}xkK5DuYxBHs{/youtube}

Slijedi São Paulo u Brazilu 24. i 25. svibnja te finalna velika proslava 20. obljetnice održavanja Sonara u Barceloni 13., 14. i 15. lipnja za koju su već najavljeni neki od headlinera poput Kraftwerka, Pet Shop Boysa, Two Door Cinema Club, Hot Natured, Lindstrøma i Todd Terje.

Ovaj iznimni festival glazbom je rušio barijere i spajao ljude, gradove i zemlje tijekom proteklih dvadeset godina, stoga ako dosad niste odaberite jedan od gradova u sljedećoj godini i odvažno spojite putovanje i glazbeni doživljaj ovog festivala.
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2