Skip to main content
  • 13.07.2023.

Sonic festival otkrio line up. U Dubrovnik stižu Stacey Pullen i Archie Hamilton!

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg debija, dubrovački festival spreman je za svoje drugo izdanje

Piše: 

Sonic festival se vraća sa svojim drugim izdanjem ovog ljeta, 11. i 12. kolovoza na novoj atraktivnoj lokaciji. Plesni podij odabran za ovogodišnje izdanje nalazi se u sklopu atraktivne i povijesno važne dubrovačke znamenitosti – Lazareti kao i na Komardi.

Glavni gosti ovogodišnjeg Sonic festivala su Archie Hamilton i Stacey Pullen, dok im podršku prave dobro poznata imena iz Zagreba te Dubrovnika Bozzo, Brigitta & Matt Butt, Damian LeBoss, Kali, Neroa, Pablo Panda i Zhajo.

Archie Hamilton je engleski DJ i producent, koji se za vrijeme studiranja odlučio okušati u DJ-ingu i produkciji traka u vlastitoj sobi. Njegove demoe i rad su primijetili DJ-evi s FUSE događaja na kojima si je osigurao prvu rezidenciju 2013. Unutar kratkog vremena, Archie Hamilton doživio je izuzetan uspon te se prometnuo u jednog od najcjenjenijih engleskih umjetnika. Vlasnik je triju etiketa, njegove trake broje milijune streamova, a njegove setove krasi dinamičan ritam.

Stacey Pullen je inovator drugog vala Detroit techna. Odrastao je pod palicom kutne belevilške trojke – Derrick May, Juan Atkins i Kevin Saunderson. Rado viđen gost hrvatskih partijanera na sceni je aktivan od 1990. Svoju reputaciju je izgradio kao strastveni DJ i producent, a njegovo spajanje housea i garagea s technom imalo je velik utjecaj na cijelu generaciju partijanera, glazbenika i DJ-eva. Osim pod svojim imenom, neke od svojih najznačajnijih radova izdao je pod aliasom Kosmik Messenger.

Festivalski program je podijeljen u dva dijela – prvi dio će se održati u terminu zalaska sunca na plaži Komarda podno Lazareta us kojeg pogled puca na staru gradsku luku, Stari grad Dubrovnik i otok Lokrum, dok se noćni program seli u lađu kluba Lazareti.

Kao i prošle godine, organizatori i ove godine najavljuju te pripremaju mnoge zanimljivosti vezane uz audio-vizualnu produkciju čije će detalje otkriti neposredno prije festivala.

Sve informacije o Sonic festivalu su dostupne na društvenim mrežama, a ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.