Skip to main content
  • 16.01.2024.

Umek i još preko 125 techno izvođača krase line up ljetnog Awakenings festivala

Regionalnoj zvijezdi Umeku potvrđen je nastup na jednom od najvećih techno festivala u svijetu Awakeningsu od 5. do 7. srpnja

Piše: 

Među potvrđenim izvođačima su 999999999, Blawan, Ellen Allien, Helena Hauff, Mochakk, Paula Temple, Pan Pot, Secret Cinema, Vintage Culture…

Awakenings je skupni naziv techno partija i festivala koje u Nizozemskoj od 1997. organizira event agencija Monumental Productions BV. Aktualni ljetni festival Awakenings jedan je od najvećih techno događaja na svijetu. Zabave ponekad imaju temu koja je povezana s techno glazbom, kao što su minimal, Detroit, schranz, Drumcode ili Kne’deep.

Mjesto događanja u zatvorenom obično je Gashouder u Amsterdamu, a rekreacijsko područje Spaarnwoude između Amsterdama i Haarlema za festivale na otvorenom. No, ove godine festival se održava na području Hilvarenbeek koji se nalazi oko 30 km od Eindhovena.

Naziv Awakenings povezan je s Isusovim uskrsnućem
Prvi party bio je oko Uskrsa, a organizator Rocco Veenboer shvatio je da ne zna što uskrsni party znači. Nakon što je otkrio da se za Uskrs, među ostalim, slavi i Isusovo uskrsnuće, nastao je naziv Awakenings.

Od 2015. Awakenings organizira SFX, koji se sada zove LiveStyle
Godine 2017. bila je 20. obljetnica, a proslavljena je izdavanjem knjige Awakenings, 20 godina techna. Uz to su fanovi festivala odabrali i Top 20 techno traka festivala.

2020. organizatori festivala su okupili techno zajednicu u kampanji #technotogether, koja je nastala kao inicijativa Awakeningsa. Projekt je nastao u doba pandemije korone gdje su poslali snažnu poruku vladi Nizozemske i ostatku svijeta kako bi ljudi koji se bave ovom industrijom bili shvaćeni ozbiljno u ovom kontekstu u kojem je cijeloj kulturi prijetio nestanak.

Kako se partijalo prošle godine na Awakeningsu opisao je naš suradnik ovdje.

dh desktop
dh mobile
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.
dh mobile
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.