Skip to main content
  • 21.06.2023.

Upoznajte mistični svijet koji se krije iza Gates of Agartha

Glazbena odiseja koja se krije iza mističnog svijeta svoju priču započela je u Turskoj

Piše: 


Gates of Agartha premijerno stiže 23. i 24. lipnja u antički kamenolom Cave Romane nedaleko od naselja Vinkuran udaljenog svega 4 km od Pule. Festival osim što dovodi atraktivna elektronička imena poput Josepha Capriatija, Marca Carole, Dennisa Cruza, Chrisa Stussyja, Damiana Lazarusa i Echonomista, spaja povijest, umjetnost i glazbu u jedno kroz mistični svijet Agarthe.

Priča o Agarthi je krenula u Turskoj, kada je američki brend Gate organizirao festival u magičnoj Kapadokiji. Upravo mističnost lokacije koja je zaštićena od strane UNESCO-a te njena bogata povijest se posložilo kao savršena destinacija za stvaranje priče o kraljevini Agarthi.

Agartha je mitska kraljevina koja se navodno nalazila unutar zemljine jezgre, a upravo u mitološkim pričama se pronalazi inspiracija za tematiku festivala Echoes from Agartha te Gates of Agartha koji stiže u Istru.

Echoes from Agartha nije običan festival, to je transformativno iskustvo koje je osmišljeno da proširi vidike posjetitelja, promijeni njihovu percepciju povijesti te da ih upozna s novim lokacijama na svijetu koji imaju bogatu kulturnu povijest kao što je Kapadokija.

Još od početka vremena, Kapadokija je postojala i bila most između mnogih kultura i civilizacija. Stoljećima je bila mjesto okupljanja ljudi iz cijelog svijeta s različitim kulturološkim pozadinama, a taj “posao” radi i danas, samo kroz glazbu.

S obzirom na kulisu u kojoj se festival nalazi, posebna pozornost se pridaje dizajnu pozornica te lokacijama na kojima se stvara plesni podij. Na samom Echoes from Agartha postoje tri pozornice koje su savršeno ukomponirane u prostoru. Jedna pozornica se nalazi primjerice u uskom kanjonu, jedna na krovu, dok je jedna u doliNI okružena drevnom arhitekturom koja datira iz četvrtog stoljeća.

Priča o mitskoj kraljevini se nastavlja u Istri

Gates of Agartha će se smjestiti u impozantnom antičkom kamenolomu Cave Romane, gdje se prošle godine održao najbolji outdoor party prema nagradi Ambasador. Antički kamenolom, osim svog prirodnog ambijenta, za potrebe Gates of Agarthe biti će upotpunjen s posebnim vizualnim 3D mappingom kojeg će odraditi Ouchhh koje će partijanere odvesti u mitsku Agarthu.

Ulaznice za Gates of Agartha dostupne su kroz sustav Entrio.

brejcha 2
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju