Skip to main content
  • 21.06.2023.

HardBeats priprema spektakl tvrdog techno zvuka u Puli 30.06.

Popularni slovenski serijal partyja premijerno stiže na istarski poluotok

Piše: 


Posljednjeg dana lipnja, monumentalni Fort Punta Christo u Puli na svom plesnom podiju na otvorenom ugošćuje HardBeats koji dovodi atraktivna svjetska techno imena, uz snažnu regionalnu i domaću podršku. Ples pod zvjezdanim nebom predvode SHDW & Obscure Shape, Fernanda Martins, Steve RedHead, a za podršku su zaduženi DJ Ogi, Glocke i Gumja.

SHDW & Obscure Shape su njemački DJ i producentski duo koji su svoju suradnju započeli u 2014. Marco Bläsi i Luigi Urban, u svega nešto manje od desetljeća karijere, prometnuli su se na vrh nove generacije elektroničkih umjetnika sa svojim oživljavanjem bezvremenskog zvuka techna. Na njihov glazbeni odgoj utjecala je bogata techno povijest, a posebice antologijske trake iz 90-ih iz kojih konstantno pronalaze inspiraciju za svoju produkciju.

Kada su u studiju, njihove trake predstavljaju zrelost daleko izdan njihovih godina, a zahvaljujući. produkcijskim naporima i odabirom pjesama, ovaj duo je postao favorit današnje publike koji žude za nekim prošlim vremenima. Posljednjih veliki korak u karijeri kojeg su ostvarili je pokretanje vlastite etikete Mutual Rytm kroz koju na autentičan način žele pokazati novu dimenziju nadolazećih, ali i već etabliranih glazbenika.

Fernanda Martins dobro je poznata gošća hrvatskih plesnih podija. Rođena u 80-ima u Brazilu, odrasla je uz rock, pop i new wave glazbu. Stvaranjem novih glazbenih pravaca pred kraj prošlog tisućljeća, upoznaje elektroničku glazbu koja joj budi inovativnost. DJ-evi poput Carl Coxa, Jeff Millsa, Dave Clarka, Maura Piccota te Laurenta Garniera zaslužni su za njenu ljubav prema techno zvuku kojeg se drži i dva desetljeća poslije.

Iz partijanerice, u DJ-icu se prebacuje 2005. kada se hvata učenju zanata. U svojim počecima, vrtila je funky i acid techno, dok se kroz godine njen zvuk ojačavao i ubrzavao. Danas je Fernanda Martins predvodi hard techno pravac te slovi kao jedna od najvažnijih DJ-ica i ne samo brazilskih već svjetskih.

Steve RedHead stiže iz Belgije gdje je svoju karijeru započeo još u ranim 1990-ima. Utjecaj na njegovu karijeru je imala glazba Kraftwerka i Gary Numana, kao i new-beat scena. Ostavio je važan trag na techno sceni u Europi, a njegovu himnu “I Love Techno” festivala iz 2004. se i dan danas pamti. Belgijski DJ diše techno, a njegova glazba je okarakterizirana s energičnim, “driving” beatovima koji se spajaju s intenzivnim ritmovima.

Njegove trake tijekom godina mogle su se pronaći na prestižnim etiketama poput HATE, Mutual Rytm, Primate, Zyc, Mankind, Materia, Suara, Compressed, Fine Audio, Session i na vlastitoj Reda Recordingsu. Kvaliteto izdanje, za izdanjem osigurale su mu pohvale kritičara i vjerne sljedbenike.

Gumja je alpha i omega HardBeatsa. Kada se ne bavi svojim DJ i producentskim zadacima, još radi kao menadžer etikete i promotor. Za slovenskog DJ-a se kaže da mu je techno teče venama. Vjeruje u pristup technu kroz 360 stupnjeva, ne podliježe trendovima, a u njegovim setovima se očekuju funky, energični i “driving” techno ritmovi. Supokretač je kultnog ECO festivala!

DJ Ogi predvodnik je riječke elektroničke scene na kojoj je aktivan od 1995. Njegov stil se uvijek bazirao na techno zvuku, dok danas u njegovim setovima i produkcijama slušamo nabrijani techno sa snažnim i mračnim elementima koji su zaokruženi s vrhunskim tehnikama miksanja.

Glocke je pulski DJ koji je svoju karijeru započeo 2018. kada je odradio svoju gažu. Godinu dana kasnije pridružuje se Konekt Croatia gdje postaje rezident DJ. Njegovi setovi su prepoznatljivi po jedinstvenom spoju techna, housea, funkyja i progressivea koji podižu atmosferu i energiju na plesnom podiju iz seta u set.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: HardBeats Fortified | 30.6. | Fort Punta Christo, Stinjan, Croatia

 

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2