Skip to main content
  • 29.10.2023.

Akteri kanadske elektroničke scene žele zdraviju scenu, smanjiti konzumaciju droga

Zdrava glazbena kultura je esencijalna za zajednicu i događaje koji se događaju za nju tvrde kanadski organizatori i promotori

Piše: 


Brojni akteri kanadske elektroničke scene koji gravitiraju Vancouveru, okupili su se u grupi “Victoria Rave Squad” kako bi stvorili pozitivne promjene na sceni. Kroz svoje događaje, rad i djelovanje žele smanjiti konzumaciju droga, promijeniti imidž elektroničke glazbe i njene konotacije s drogom, poraditi na inkluzivnosti…

Ne sviđa nam se pojam “rave”. Ta riječ stvara sliku da je nešto neorganizirano i ilegalno.” komentira jedan od kanadskih promotora Gabriel Bettey te dodaje “Želimo da se na elektroničku scenu i događaje gleda kao i na recimo jazz festivale ili rock koncerte.”

Kanadski akteri su se dotaknuli i dugogodišnjeg problema droga na partyjima tako da su na svojim događajima zabranili konzumaciju droga, a u tom su ih podržali i brojni prostori, klubovi gdje se elektronički događaji održavaju. “Želimo promijeniti kulturu i distancirati se od konotacija s drogom i ilegalnom konzumacijom opijata.” ističu brojni akteri te dodaju “Naše odluke donosimo s ciljem promjene dojma koji netko može steći odlaskom na party.”

Na tjednoj bazi, u okolici Vancouvera se održava po nekoliko ilegalnih, underground događaja, a s obzirom da njihova popularnost raste iz godine u godinu – takve partyje upravo organiziraju članovi grupe “Victoria Rave Squad” kako bi i na takvim događajima mogli educirati o štetnosti droga te aktivno raditi na smanjenju konzumacije.

Zaključak grupe organizatora i promotora je da zdrava glazbena kultura važna za njen daljnji razvoj.

 

paul 1 desktop
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.