Skip to main content
  • 25.01.2024.

Anketa: Smatrate li da u prostoru Pučkog otvorenog učilišta treba ostati Boogaloo?

Javni natječaj oko prostora u kojem se nalazi klub Boogaloo od sinoć ponovno zaokuplja naslovnice medija i društvene mreže, naravno ne po dobrom, nego po hrvatskom običaju – lošem

Piše: 


Po lošem jer je cijela priča od samog starta sumnjiva i stječe se dojam da se radi o namještaljci kako bi se vlasnike Boogalooa izbacilo, a isti prostor dodijelio drugima koji su dio političke trgovine.

I tako je nakon burne jeseni kada je Gradonačelnik Zagreba mijenjao priču da bi izgledalo koliko-toliko transparentno, shvatili smo davno da u politici nema poštenih, odnosno da je Boogaloo izgubio ikakve šanse za dobar rasplet kada se počeo spominjati javni natječaj na koji će se moći prijaviti samo udruge.

Bez da se napravila evaluacija investicije u prostor i kvalitete programa za razvoj domaće nezavisne alternativne scene Boogaloo nije smio biti izbačen, sigurno ne na ovakav način – bez riječi, bez razloga, bez mozga. Sve je odrađeno na brzinu, traljavo, nespretno, a uopće ikakva želja da se javnosti predoče točne činjenice i razlozi ostala je samo mrtvo slovo na papiru.

Mrlju na cijelu priču baca i informacija koju je javnosti iznio Anđelko Šipuš iz Boogalooa, a kaže kako netko sa prihodima koji ne prelaze 80 tisuća eura godišnje, može ponuditi nerealan mjesečni najam od 25 tisuća eura.

Pa bez obzira na 47 godina tradicije KSET-a, (ne umanjujemo njihov obol na alternativnoj sceni), ali sigurni smo da grupa studenata koja je osnivala KSET nisu imali na umu ovako nešto “ispod pojasa” da ulaze u prostor i gase jedan “alternativni” klub da bi pokrenuli drugi na sceni koja bi se trebala međusobno podupirati.

Sudeći prema komentarima koji su dali fanovi na njihovim društvenim mrežama čini se da su nakon 47 godina ovim potezom napravili jedan korak naprijed, a dva nazad.

Priča ide dalje, rasplet za sada nije na vidiku, a borba za Boogaloo se nastavlja.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2